Is vet wegsnijden in Nederland ook mogelijk?

Ik heb op tv vaak programma's gezien uit amerika, waar ze bij overdreven zware mensen (richting de 200 kg) het vet gewoon wegsneden. Is dat iets wat in Nederland ook mogelijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zal altijd eerst gekeken worden wat er met een aangepaste voedingswijze te bereiken is, daarna zal liposuctie vermoedelijk de eerste keus zijn. Het probleem is dat morbide obesitas (een levensgevaarlijk overgewicht) letterlijk levensbedreigend is, maar dat dat overgewicht en de bijbehorende conditie er juist ook voor zorgen dat opereren op zichzelf net zo gevaarlijk is. Zo zie je ook dat bijvoorbeeld maagverkleiningen gedaan worden bij extreem zware mensen, maar het risico van overlijden tijdens/na de operatie is verhoudingsgewijs groot. Dus vet operatief verwijderen is denk ik een noodsprong. Volgens mij gebeurt het in Nederland niet, behoudens de liposuctie.

Ze snijden dan geen vet weg maar vel. Deze mensen waren heel dik, zijn afgevallen en dan houden ze wat vel over. Dit wordt dan weggesneden. In Nederland wordt dit ook gedaan ja.

Bronnen:
ervaringvankennis

De meest gebruikelijke operatieve manier van vet verwijderen is liposuctie maar dat lukt alleen maar goed als de huid nog voldoende elastisch is. Op de klassieke operatieve manier worden in Nederland wel buikwandcorrecties gedaan. Daarbij wordt een deel van het onderhuidse buikvet verwijderd en een deel van de huid weggesneden.

Bronnen:
http://www.lasersurgery.nl/nl/behandelinge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100