Is het mogelijk dat mijn borsten nog steeds groeien?

Ik ben verdikkeme 21 jaar oud en was zeer tevreden met mijn cupmaat.

Echter het laatste half jaar groeien mijn borsten echt enorm (en dat doet ook pijn) voordat ik ga menstrueren en ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat ze sowieso aan het groeien zijn (en vriendin-lief heeft dat ook, maar die vind dat in tegenstelling tot mij niet vervelend).

Ik ben in groep acht ongesteld geworden en had toen een b-cup en al snel kreeg ik een c-cup en dit is altijd redelijk stabiel gebleven (behalve als ik weer eens aan het lijnen was, of in mijn te-veel-eten-zonder-bewegen fase zat).

Nu voel ik dus aan (ook aan mijn stemming en puistjes ....) dat ik ga menstrueren en zijn mijn borsten deze keer wel erg groot. Letterlijk geen een bh past meer.

Het doet pijn en ik vind het verschrikkelijk lelijk. Voor de rest ben ik wat mijn gewicht betreft nu al een paar maanden stabiel en is het bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst de anticonceptie pil heb geslikt (wat ik niet lang vol heb gehouden).

Ook ben ik nu twee maanden prozac-vrij.

(gewoon wat side info...).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Borsten bestaan grotendeels uit vetweefsel en kunnen dus daarom door de jaren heen groeien en krimpen. Met name rond hormonale veranderingen zullen borsten groter worden. Ik heb jaren een C-cup gehad en na de geboorte van mijn dochter werd dit een D. Nu na 20 jaar heb ik inmiddels een F-cup terwijl ik niet veel dikker ben geworden. Door hormonale veranderingen verandert bij vrouwen ook de plaatselijke vetophopingen. Jonge meisjes die eerst geen taille en heupen hadden, krijgen die vaak ergens achter in de pubertijd.

Misschien ben je zwanger? Dan gaan je borsten ook enorm groeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100