Voel ik me zo slecht door de medicatie?

gisterenavond voelde ik me al niet lekker , misselijk en buikpijn. 's Avonds neem ik altijd 1 zolpidem om te slapen, maar ik kon maar niet slapen dus nam ik nog een oxazepam 10 mg. Toen kon ik nog niet slapen, dus nam ik nog een halve zolpidem.
Dus in totaal 1,5 zolpidem en 1 oxazepam.
Vroeger nam ik op voorschrift altijd al 1,5 zolpidem dus op zich moet het wel oke zijn..
Maar vandaag voel ik me echt totaal niet goed. Vanmiddag had ik het idee dat ik ieder moment kon neervallen. Zo slap als een vaatdoek, geen energie, niks kunnen onthouden.
toen heb ik nog 2 uur geslapen maar nu voel ik me nog niet echt goed. Heel erg moe, slap en misselijk.
Weet iemand of dit echt van deze medicatie kan komen van vannacht , en wat je er tegen kan doen?? ik denk er over om vannacht maar een half zolpidemmetje te nemen ipv 1.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk eerder aan de bijwerkingen van de oxazepam dan aan dat halve extra-tje zolpidem. Behalve het gewenste effect kan oxazepam bijwerkingen geven, ook de volgende dag. De belangrijkste bijwerkingen zijn sufheid, vermoeidheid, slaperigheid, verminderde coördinatie, spierzwakte, trager denken, afname gevoelens, maagdarmstoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, zweten, hartkloppingen, droge ogen, huiduitslag, jeuk en afhankelijkheid. Toegevoegd na 19 minuten: Andere GVers antwoordden al dat deze combinatie niet samen gaat. De mogelijkheid dat deze medicijncombinatie niet gaat bestaat. Maar het gebruik van deze twee samen gebeurt toch zeker wel veel. Het kan dus zijn dat je daardoor vandaag last hebt gekregen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/medische_informatie...

Soms slaat de medicatie niet aan en past het niet bij jou. Heb je wel goed gecheckt of deze medicatie samen gaat? Toegevoegd na 7 minuten: Deze medicatie gaat niet samen. De verantwoording ligt bij je huisarts. Terug gaan en overleggen. Toegevoegd na 12 minuten: Gebruik met andere geneesmiddelen Zolpidem kan de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Omgekeerd kunnen andere geneesmiddelen de werking van zolpidem verstoren. U kunt zich extra slaperig voelen als zolpidem in combinatie met een van de onderstaande geneesmiddelen wordt gebruikt: • geneesmiddelen voor de behandeling van psychische aandoeningen (antipsychotica, zoals chloorpromazine of clozapine; antidepressiva, zoals amitriptyline en clomipramide). • overige slaaptabletten, bijvoorbeeld nitrazepam en temazepam. ZOLPIDEMTARTRAAT APOTEX 5/10 mg Module 1.3.1.3 RVG 100813 / 100814 PIL Version 2009_08 Page 3 of 7 • geneesmiddelen voor de behandeling van angststoornissen (kalmerende middelen, anxiolytica, spierverslappers), bijvoorbeeld diazepam en oxazepam.

Zolpidem heeft een wisselwerking met: – geneesmiddelen om geestelijke stoornissen te behandelen (neuroleptica, antidepressiva, antipsychotica, b.v. chorpromazine of clozapine, antidepressiva, bv. amitriptyline, clomipramine). – andere slaapmiddelen b.v. nitrazepam, temazepam. – geneesmiddelen tegen angststoornissen (kalmerende middelen, (anxiolytica/ sedativa, spierverslappers), b.v. diazepam en oxazepam. – sterke werkende pijnstillersnde middelen (narcotische analgetica), b.v. codeïne, morfine. Een overdreven geluksgevoel (euforie) kan optreden en een verhoogde geestelijke afhankelijkheid tot gevolg hebben....... U dient binnen 2 weken terug te komen als Zolpidem geen resultaat biedt. Lees de gehele bijsluiter.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h25114.pdf

Slaapmiddelen moet je niet vaker dan af en toe en niet langer dan 14 dagen achter elkaar gebruiken. Anders doen ze niets meer dan alleen maar bijwerkingen en verslaving veroorzaken. Dat geldt net zo goed voor kalmeringsmiddelen als oxazepam. Het vervelende is dat de klachten waarvoor je ze oorspronkelijk bent gaan gebruiken wel vrij heftig kunnen terugkomen als je met dergelijke middelen stopt. Wil je ervan af dan moet je het spul geleidelijk afbouwen en die verschijnselen een paar dagen doorstaan. Hou er rekening mee dat je klachten een andere oorzaak kunnen hebben. Het vervelende van psychofarmaca is dat ze klachten van andere aard kunnen maskeren maar ook versterken. Probeer tenslotte de oorzaak van je klachten op te sporen en aan te pakken, in plaats van symptomen te bestrijden. Je zal de eerste niet zijn die zich belabberd voelt door intolerantie voor voedingsmiddelen, een beginnende diabetes of een allergie voor chemicaliën in voeding, cosmetica of bouwmaterialen van huis etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100