ik heb een hele vieze smaak in mijn mond die alles wat ik eet en drink vies doet smaken. Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je tanden en tong beter poetsen? Betere tandpasta? Mocht je er veellast van hebben, ga eens naar de HA ermee... Je maagportier zou slecht kunnen werken. Heb je er al lang last van?

Een continue, vieze smaaksensatie kan het gevolg zijn van infecties in de mondholte, zoals ontstekingen in het tandvlees, gebit of speekselklier. Virusinfecties in de mondholte, door bijvoorbeeld het herpes simplex virus, varicella zoster virus en coxsackie-virus geven vaak een tijdelijk smaakverlies, met spontaan, volledig herstel. Ook bij een schimmelinfectie kunnen de smaakorgaantjes beschadigen. Dus best eens een arts of tandarts raadplegen.

Bronnen:
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/smaak

goed flossen na elke maaltijd zou denk ik al kunnen helpen vaak zitten er nog etensresten die stank veroorzaken ook je tong goed meepoetsen en als dat niet helpt naar je tandarts Toegevoegd na 3 minuten: Een continue zure, bittere of metaalachtige smaaksensatie wordt gezien bij gebruik van bepaalde anti-hogebloeddrukmiddelen, de zogenaamde ACE-remmers. Andere geneesmiddelen kunnen ook smaakverlies veroorzaken. Reflux Een zure of bittere smaak wordt ook gezien bij omhoog komen van maagzuur

Dat kan komen door maagzuur. Een Rennie nemen helpt dan. Als je het erg vaak hebt, dan is het aan te raden even langs de huisarts te gaan.

Heb je misschien pijnboompitjes gegeten? Kun je soms paar dagen hele vieze smaak van in de mond krijgen, zodat alles bitter smaakt! Gaat vanzelf over.

Je kan een tongreiniger proberen, om het tandplak van je tong te verwijderen. Je kan die bestellen bij www.justsmile.be. Een electrische flosser helpt ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100