Ik heb net een brief gekregen als ik binnen vijf dagen niet betaal word ik gedagvaard, wat houdt dat in?

Het gaat om een bedrag van 1189 euro van incasso unie ter name van vgz.

Hoeveel kosten komen er bij die dagvaarding te kijken en wat houdt het precies in. Ik kan het echt niet betalen. Heb een inkomen van 600 euro, en andere schulden en heb maandelijks maar 100 euro over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou..er komt wel heel wat meer bij dan €80 hoor.. Het uitbrengen van de dagvaarding ligt rond de €90. Mocht de vordering van VGZ worden toegewezen dan wordt je ook veroordeeld in de proceskosten ! Denk aan griffiegelden, salaris gemachtigde en nakosten. Ik werk zelf bij een deurwaarder en ik overdrijf niet als de vordering zomaar €500-€600 hoger uitkomt. Mijn advies aan jou: bel het deurwaarderskantoor en probeer een betalingsregeling te treffen. En dan wel eentje die je echt kan nakomen en niet een te hoog bedrag afspreken om nu maar van de ellende af te zijn (en vervolgens niet betaalt). Succes !

Ja ik zou maar snel naar de schuldhulpverlening gaan wat de kosten zullen minimaal €80 zijn en er volgt beslaglegging als je niet betaald.

Bellen met de VGZ en de incasso unie om samen een oplossing te zoeken. Van een kale kip kan je niet plukken en wellicht willen ze een betalingsregeling regelen. Praten lost een hele hoop op. Mensen willen je vast helpen als je jou situatie uitlegt. Heel veel sterkte.

Als je binnen 5 dagen moet betalen, dan zal je eerdere brieven genegeerd hebben voordat ze je dagvaardigen. Dat gebeurd nooit direct, ik zou eerst bellen voor een betalings regeling.

Als je het met die vordering eens bent, probeer dan voor het uitbrengen van de dagvaarding een betalingsregeling te treffen. Dagvaarding kost € 80.-- à € 90,--. Zodra de zaak bij de rechtbank voorkomt, komen daar, zoals al eerder gemeld, griffierecht en salaris van de gemachtigde overheen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100