dromen? (zie toelichting)

Hoe kan het dat je heel soms, nadat je wakker bent geworden nog weet wat je hebt gedroomd?
Maar dat je het in de meeste gevallen niet meer weet?

geen idee welke categorie ik aan moest klikken... :$

Toegevoegd na 1 minuut:
ten minste dat is in mijn geval zo, ik weet niet hoe dat bij andere mensen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je droomt alleen in een bepaalde fase van je slaap. Slapen heeft 5 fases. Waarvan 1 fase waarin je droomt de REM-slaap. Dit betekent dat je ogen heel snel heen en weer gaat en dan je droom voor ogen ziet. Als jij in de REM-slaap wakker word kan je je droom herinneren.

Het onthouden van je dromen is essentieel in het leren herkennen van je droom omgevingen en is natuurlijk leuk om nog na te kunnen genieten van die ene speciale droom. Net zoals met lucide dromen zelf bestaat het onthouden van je droom uit een gezonde wens, dus niet dwingend, maar ook niet laconiek. Op het moment dat het brein geactiveerd is in het onthouden van dromen worden de droom gebeurtenissen onbewust opgeslagen in je geheugen, eigenlijk is dat altijd al het geval, maar ze worden beter toegankelijk tijdens je waak periode. Nu denk je misschien dat je daardoor bij het wakker worden makkelijk je droom herinnert, dit is niet het geval. Soms duurt het een lange tijd voor de droom herinnerd wordt, meestal wordt dit veroorzaakt door een bepaalde herkenning (zelfde situatie of gebeurtenis in het echte leven) of omdat je ze actief oproept. Daarom hierbij een paar kleine handigheidjes om je dromen te herinneren. http://www.droomvrienden.nl/dromen_onthouden.html

Als je licht slaapt onthoud je wat je hebt gedroomd. Als je diep slaap onthoud je je dromen minder snel. Je slaapt vaak licht als je nog met heel veel dingen bezig bent ik je hoofd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100