Als ik als persoon van 80 kg de trap op loop, verbruik ik dan meer energie dan iemand van 60kg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke gram die je elke centimeter omhoog hijst kost een vastgestelde hoeveelheid energie. Dat heeft niets met dik en dun zijn te maken maar met natuurkundige wetten. Het antwoord is dus ja, en maar liefst 33% meer.

Dat heeft niet zozeer met gewicht te maken maar met conditie. Als je conditie minder is moet je lichaam harder werken om jou die trap op te krijgen. Dat kost meer energie. Maar als jou conditie hoger is dan die van een persoon van 60 kg verbruik jij minder energie dan de 60kg persoon.

ligt eraan.. Is het verschil 20 kilo spier of 20 kilo vet.

Waarschijnlijk wel. Om 60 kg een tree omhoog te halen is minder energie nodig dan om 80 kilo omhoog te halen, bij dezelfde manier van verplaatsen. ECHTER.. Afhankelijk van je lichaamsbouw & wijze van traplopen wordt de hoeveelheid energie die je er in moet steken om de trap op te komen beinvloedt. Dus het zou zo kunnen zijn dat de hoeveelheid energie die door een levend wezen verbruikt wordt om de trap op te komen is niet puur afhankelijk van het gewicht.

als een radio meer stroom verbruikt als je hem harder zet,dan zal het met meer gewicht een trap oplopen ook meer "stroom"kosten.

dat ligt eraan hoe snel je de trap op loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100