Hoe kan ik water meenemen voor onderweg?

Voor onderweg (in de auto, tijdens een wandeling, ..) heb ik graag wat water bij me. Een flesje is dan wel makkelijk.
Nou heb ik begrepen dat het steeds hervullen van zo'n flesje niet zo hygiënisch is vanwege het speeksel dat terugvloeit na elke slok.
Maar steeds nieuwe flesjes bronwater kopen vind ik tamelijk verspillend, vooral omdat het kraanwater hier uitstekend is, en bovendien, al dat plastic ...
Ik zoek dus een andere manier om water mee te nemen, en het liefst natuurlijk ook makkelijk in gebruik. Als ik autorijd kan ik geen karaffen en bekers bedienen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Camelbak is een merk dat coole dingen heeft uitgevonden om drinken meet te nemen. Zei schrijven zelf al op hun website (in het Engels): CamelBak is the originator and world leader in hands-free hydration systems. The first CamelBak products proved to be very popular among mountain bikers and motocross riders, because it allowed them to drink without taking their hands off of the handlebars in technical terrain. The product began to cross over into other sports when scientific studies showed athletes drank more fluids and performed better when they wore a CamelBak. Since then, athletes from an ever-growing list of sports and activities use CamelBak hydration systems for their convenience and performance benefits. In addition to cycling, CamelBak has Hands-Free Hydration systems for hiking, running, snowboarding and skiing. CamelBak's state-of-the-art packs and hydration systems have benefited athletes, outdoorsmen, and soldiers around the world. While CamelBak has grown tremendously since the early days, one thing hasn't changed. CamelBak still believes in the performance advantage that proper hydration delivers for just about any activity. CamelBak is a privately-held company headquartered in Petaluma, California. Bron: http://www.camelbak.com/ Dit spul kun je ook in Nederland kopen of via internet bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

Bronnen:
http://www.camelbak.com/

Je zou bijvoorbeeld een glazen flesje kunnen gaan gebruiken. Deze kun je wel steeds omspoelen. En verreweg de meeste glazen flessen kun je ook nog eens in de afwasmachine stoppen... En tijdens het wandelen zou je bijvoorbeeld een 'waterbag' kunnen gebruiken. Is ook lekker koel op de rug als het zo warm is in de zomer...

Volgens mij valt het genoeg mee met het terugvloeien van speeksel, ik heb het idee dat dat meer een verkoopargument is. Gewoon regelmatig met heet water even omspoelen moet genoeg zijn. Ben je er ooit ziek van geworden? Wat moeten die wielrenners dan voreger met al die bidons die steeds hervuld werden? Toegevoegd na 49 minuten: En anders neem je een Mepal beker met Flipdop (oeps pop up beker)

Bronnen:
http://www.mepal.com/docs/BPWebSite.asp?ID...

thermosfles, lekker makkelijk afwasbaar ook en de dop is je beker.

Ik gebruik gewoon zo'n plastic flesje. Dat hervul ik steeds met water. Na een paar maanden gooi ik het weg en koop ik een nieuw flesje. De truc is dat je het flesje goed leeg moet maken als je het niet meer nodig hebt. Ik gebruik het overgebleven water voor de planten, en zet het flesje dan een dag ondersteboven zodat alle water eruit kan lopen. Daarna leg ik het, met de dop *ernaast*, horizontaal in een donkere kast. Doordat de dop ernaast ligt, droogt het flesje goed uit. Doordat het donker is, krijgen algen al helemaal geen kans.

Dat artikel over het hergebruik van waterflesjes is gepubliceerd door een frisdrankfabrikant. Natuurlijk willen die liever dat je een nieuw flesje spa blauw koopt i.p.v. je flesje te vullen en opnieuw te gebruiken. Waterflesjes zijn best her te gebruiken. Je moet ze alleen van tijd tot tijd afwassen en op zijn kop laten drogen. Zelf heb ik dit opgelost door twee waterflesjes in gebruik te hebben. Dan kun je er één meenemen en de andere kun je afwassen en op zijn kop zetten om te laten drogen. Bacteriën gedijen absoluut niet in een droog flesje! Overigens als je het water in een bidon of uit een glas drinkt, krijg je met exact dezelfde bacteriën te maken, want je kunt nu eenmaal onderweg niet afwassen.

gebruik een kopje om het in te schenken, zo vervuil je de fles niet. wel kopje af en toe omwassen:) Toegevoegd na 21 minuten: Voor in de auto moet je inderdaad even stoppen, maar een kopjeshouder om te schenken werkt ook goed hoor!

Fabrikanten maken mensen graag bang met bacterieverhalen om te verkopen. Maar ook mensen maken elkaar gek met hun angstverhalen. Ik heb een plastic waterflesje naast m'n bed staan. Hieruit vul ik elke dag water bij, ik spoel het flesje hooguit een keer in de week even om. Na een maand of 2 gooi ik het flesje weg en koop ik een nieuwe. En geloof me: Ik ben al twee jaar niet ziek geweest, niet eens verkouden.

Je kan die flesjes best hergebruiken. Wel regelmatig omspoelen met een drupje afwasmiddel. je kan het flesje ook in je vriezer doen. Het dood de bacterien en omdat het langzaam ontdooid heb je ook nog lekker koud water

Ik neem gewoon een paar rietjes mee. Die gebruik ik dan om het water mee uit het flesje te drinken. Nog een tip: leg het flesje water enkele uren voor vertrek in de diepvries. Wanneer je dan vertrokken bent en er na een tijdje van wil drinken, is het heerlijk koel.

Penny, Je kunt in iedere dump-winkel een veldfles kopen. Hier zit een riem aan, zodat je de fles over je schouder kan hangen of er zit een musketonhaak aan zodat je de fles aan je riem kan hangen.

Je kan er gewoon een bidon voor gebruiken. Kijk even of die ook geschikt is voor in de vaatwasmachine, dat zou handig zijn, en zo niet, gewoon flink heet afwassen. hygienisch en handig. komt in principe op hetzelfde neer als een waterflesje maar veel mensen vinden een bidon hygiënischer. Gooi je bidon dan in ieder geval wel elke avond (of na het laatste gebruik) leeg en vul hem de volgende dag weer met vers water. Eigenlijk kun je een bidon altijd wel gebruiken, in de auto, tijdens wandelen, sporten enz..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100