Vervliegt de geur van een navulverpakking parfum niet veel sneller?

Ik heb zojuist online een reisverpakking + navulverpakking van een van mijn favoriete geurtjes besteld. Was in de aanbieding. Maar nu vraag ik me af, verminderd de geur niet veel sneller bij een verpakking waar lucht bij kan? zoals deze navulverpakking dus, in vergelijking met een gangbaar geurtje waar de dop niet eens afkan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste parfum is op alcoholbasis. Als de navulverpakking open is, dan kan de alcohol verdampen en vervliegt de geur inderdaad. Maar: waarom kan er lucht bij? De navulverpakking en reisverpakking zijn toch ook gewoon in een flesje met dop?

Er bestaat ook zoiet als geurgewenning, misschien ruik je daardoor de geur niet meet zo goed. Ook is het mogelijk dat je een neppert hebt aangeschaf via het internet. Denk maar aan het woordje AANBIEDING...

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat je van een parfum een navulverpakking kunt kopen. Die dingen zijn toch altijd gesealed? Dus hoe moet je dan het flesje navullen? Maar misschien gaat het hier om iets dat je in zo'n ouderwetse verstuiver moet doen? Dan nog lijkt het mij een kwestie van zo snel mogelijk met een trechtertje bijvullen, dop erop en verder geen probleem. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens kun je een goed merk parfum langer 'lekker' houden in de koelkast. Juist die dure die je alleen bij speciale gelegenheden gebruikt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100