Zijn er lichaamsdelen waarvan mensen er drie hebben?

Mijn dochter (2) vraagt na het tellen van 1 neus en 2 oren nu: 3? En kijkt mij dan vol verwachting aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen zijn bilaterale dieren: we zijn tweezijdig symmetrisch. Een normaal ontwikkeld mensen lichaam bestaat dus altijd uit een even aantal lichaamsdelen. Er zijn dus geen lichaamsdelen waar mensen er drie van hebben.

Ik kom na even nadenken: 3 vingerkootjes per vinger!

3 : Vingerkoortjes per vinger. 3 : Je been (Bovenbeen, onderbeen & voet) 3 : Je arm (bovenarm, onderarm & arm) 4 : Ledematen (armen + benen) 5 : Vingers 5 : Tenen Toegevoegd na 34 seconden: Vingerkootjes = op de duim na, die heeft er 2 :)

volgens sommige mensen heb je 3 ogen; links, rechts, en je derde oog midden boven de andere 2 :) maarja dat hoef je natuurlijk niet tegen een 2-jarige te vertellen :) half- en-half serieus antwoord, ik kan me wel voorstellen als dat 'gemind' wordt

Je haar. Haar is eigenlijk ook een lichaamsdeel en haar heb je op verschillende plaatsen.

Je hebt 3 gehoorbeentjes: Hamer, aambeeld en stijgbeugel.

ze is dus twee....ehh..en ze heeft al meer dan 3 tanden? 3 gaatjes van onder, niet schunnig bedoelt hoor maar mijn dochter vind dat reuze interessant. ( eventueel als het te ingewikkeld is 1 voor het poepen, 1 voor het plassen en 1 navel )

Vroeger jaren hadden sommige mensen 6 tenen aan een of 2 voeten. In diverse musea kan men dat op schilderijen zien.

Ha, die Arnout; De mens heeft drie amandelen; een in de neusholte en twee in de keel. En sommige mensen worden geboren met een derde tepel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100