Is het heel slecht om te roken als je koorts hebt en heel ziek voelt maar toch zin hebt om te roken.

Het smaakt ook heel anders dan nomaal, vies. Maar toch moet ik roken. Werkt dit het genezing tegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik herken dit wel. Ik ben ook een verslaafde roker en hoe ziek ik ook ben, roken moet... Op het internet heb ik nergens een verband kunnen vinden tussen koorts en roken. Dus door roken zal de koorts niet beinvloed worden. Maar: het hangt wel af van de oorzaak van de koorts. Als je bijvoorbeeld koorts hebt door een keelontsteking, staat roken de genezing in de weg en zal je dus langer koorts houden. Het is overigens aan jou om de keuze te maken of je wat langer ziek wil zijn, maar wel gerookt te hebben, of dat je misschien wat eerder genezen bent zonder te roken. Ik ben zelf pas geopereerd aan een nekhernia. Het is algemeen bekend dat de genezing langzamer gaat als je rookt. Mijn persoonlijke keuze was om door te roken (zo erg verslaafd ben ik dus). Gelukkig ben ik (toevallig) benedengemiddeld snel genezen. Dit antwoord is overigens geen pleidooi voor roken! Het is een bijzonder slechte gewoonte!

Natuurlijk is roken altijd slecht, maar ik denk niet dat dit heel veel zal schelen met het genezen. Als je hier helemaal zeker van wilt zijn kan je het beste even bellen naar je huisarts.

het werkt niet je genezing op dit moment tegen, maar natuurlijk wel je algehele gezondheid. En wellicht als je je realiseert dat het niet cool is om te moeten roken van jezelf ook al vind je het vies de tijd om iets aan die verslaving te doen...Maar dat moet een ieder voor zichzelf weten natuurlijk.

Wanneer je koorts hebt wil dit zeggen dat je lichaam reeds serieus aan het vechten is om een ziekte de baas te kunnen,dit meestal met verhoogde hartslag en bloeddruk. Door te roken ga je bij dit alles nog eens extra je lichaam belasten ,want roken doet je bloeddruk en hartslag stijgen. Roken is echt waanzinnig! Tabak zou nooit in een kruidenierszaak of grootwarenhuis mogen verkocht worden.Wel in gespecialiseerde zaken waar ze allerlei gevaarlijke chemicaliën en pesticiden verkopen.

Als je je erg ziek voelt, dan heeft je lichaam alles nodig om te herstellen, dan moet je daar geen gif in stoppen, dus ja, het is heel slecht en het smaakt nog vies ook dus........

Roken vertraagd wel bijvoorbeeld wondgenezing, dus ik weet niet of dit ook zo is met koorts. Maar het lijkt mij in ieder geval niet verstanding om te gaan roken terwijl je erg ziek bent, omdat je lichaam moet herstellen.

Het is beter dat je niet rookt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100