Wat zijn dit voor bultjes?

Ik ben op dinsdag anderhalf uur in het bos geweest en ineens zaten op mijn enkel wat rare beestjes; ze waren klein en lichtbruin. Ik dacht gatver! en toen heb ik ze er snel afgeveegd met mijn hand. (dat lukte) maar toen begon het ineens heel erg te prikken, en nu zijn er bultjes gekomen, en als ik er overheen ga, doet het een beetje pijn..... weet iemand wat voor beestjes het waren, en/of ze gevaarlijk zijn??

Toegevoegd na 31 minuten:
oeps ik bedoel woensdag

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk waren het kleine mierjes, wanneer ze je bijten laten ze gif achter dat inderdaad van zulke, kleine rode bultjes veroorzaakt. De beet van een mier is een beetje irritant, maar niet gevaarlijk.

Dit is hoogstwaarschijnlijk een teek. Ik raad je aan dit zo snel als mogelijk door een huisarts te laten controleren. Als het inderdaad zo is kan je er in de toekomst best nog last mee houden. Succes.

meschien is het van een brandnetel waardoor je een beetje geïrriteerde plekjes krijgt

Dit is geen teek hoor, die kan je er niet zomaar afvegen... Ik zou het even een dagje afwachten en als het dan nog jeukt en pijn doet naar de huisarts gaan. Ik kan zo niet zeggen welke dieren het waren

Het kunnen jonge teekjes geweest zijn, nimfen heten ze. Er zijn veel verschillende soorten teken en ze zijn er ook in bruin. Zelf ben ik al eens door verschillende nimfen tegelijk gestoken op mijn arm. Tekenbeten kunnen overal op het lichaam voorkomen. Het is dus lang niet altijd zo dat ze een stuk lopen voordat ze een geschikter plekje vinden. Het is al een aantal dagen geleden en je hebt ze er af kunnen halen. Tekenbeten zijn vaak pijnloos waardoor je ze niet opmerkt. Vaak ontstaat op de plaats van de tekenbeet en kort erna een rood vlekje, zoals bij de meeste insectenbeten. Het vlekje wordt meestal niet groter dan een centimeter of twee en verdwijnt binnen twee weken. Sommige teken zijn besmet met bacteriën. Ze kunnen dan ziekten overdragen, zoals de ziekte van Lyme. Als de teek korter dan 24 uur op de huid is, is de kans dat je besmet wordt klein. Toegevoegd na 18 minuten: Een aantal beestjes die voorkomen in Nederland en kunnen steken of bijten en de klachten die je er van kunt krijgen; Muggen Jeuk, muggenbulten Knijsjes Kleine jeukende papels Steekvliegen Grote pijnlijke zellingen Mensenvlo Jeuk, beetpapeltje Kattevlo Jeuk, beetpapeltje Hondenvlo Jeuk, beetpapeltje Teek Jeuk, beetpapeltje, erythema migrans,soms lyme Luizen Jeuk, irritatie Schaamluis Jeuk, irritatie Bedwants Jeuk. irritatie Schurftmijt Jeuk , irritatie, ontsteking Vachtmijt Jeuk, irritatie Oogstmijt Jeuk, irritatie Vogelmijt Jeukende erythemateuze eruptie Harige rups / Processierups Dermatitis, contacturticaria Kwallen Pijn, brandend gevoel, jeuk roodheid

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Het zouden best kleine teekjes zijn geweest die zich net op de huid hebben geprobeerd zich vast te zetten. Ze dringen net door je huid om het bloed op te kunnen zuigen en als je ze eraf haalt kan het even een klein rood bultje van een soort ontstekingsreactie geven. Gewoon in de gaten houden en gaan ze groter worden of erger worden dan even naar laten kijken. Komt er een grote rode kring na een tijdje na de beet dan zeker even naar de HA omdat je dan getest moet worden op de ziekte van lyme.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/lyme.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100