is er ooit iemand geweest die van een (hoge) dwarslaesie is genezen?

een vriend van me is tijdens een ongeluk jaren terug verlamd geraakt. Nu is hij onder behandeling bij iemand waardoor hij tintelingen in zijn benen voelt. Echt te gek :)
nu vroeg ik me af of er gevallen van bekend zijn die volledig zijn genezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik weet is nog nooit iemand van een volledige dwarslaesie genezen. Er is echter wel verschil tussen een volledige en een gedeeltelijke dwarslaesie. Bij een dwarslaesie is sprake van schade aan het ruggenmerg, waardoor zenuwbanen beschadigd zijn. Er zijn zenuwen die signalen van het lichaam naar de hersenen sturen, die zorgen ervoor dat je prikkels kunt voelen (sensibele zenuwen). Ook zijn er zijn zenuwen die de signalen van de hersenen naar het lichaam sturen en die zorgen ervoor dat je je lichaam kunt besturen, bewegen (motorische zenuwen). Bij een gedeeltelijke dwarslaesie zijn er soms nog (sensibele) zenuwbanen intact. Hierdoor is het soms mogelijk nog wel wat te voelen onder het niveau van de dwarslaesie. Een echt herstel van een dwarslaesie, in de zin van herstel van de motoriek, is echter helaas (nog) niet mogelijk.

De site die ik heb gevonden geeft wat informatie hierover. Bij puntje 7 staat dat een dwarslaesie nog niet te genezen is, maar in de toekomst misschien wel!

Bronnen:
http://www.dwarsleet.nl/wordpress/veelgest...

De tintelingen zijn een teken dat er mogelijk sprake is van een licht herstel. Het is een begin. Hoe het zich verder ontwikkeld kan je nu nog niet zeggen maar het is zeker hoopvol. Hoop op meer. Spannend! Welke behandeling krijgt hij en hoe is hij verlamd geraakt? Lees hem The Secret voor (ken je dat boek?). Dat geeft veel hoop en kracht. Er zijn wel eens mensen van een hoge dwarslaesie genezen, misschien zelfs volledig. Tot nu toe wel zeldzaam. Nieuwe stamceltherapie geeft hoop.

Het ligt eraan of je een complete dwarslaesie hebt of een incomplete. Incompleet betekend dat het ruggenmerg niet compleet is afgesneden of doorbroken waardoor herstel wel mogelijk is. Als het ruggenmerg compleet is doorbroken door tumor of door een breuk dan zal het niet meer herstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100