Mogen homo's orgaandonor worden?

Er gaan nu weer stemmen op om homo's te laten toestaan als bloeddonor maar over het doneren van organen lees je nooit wat. Ik kan ook nergens er iets over vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor bloeddonatie gelden andere regels dan voor orgaandonatie. Homoseksualiteit is geen reden tot uitsluiting van orgaandonatie. Iedereen kan zich laten registreren in het Donorregister. Er wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen homoseksuele en heteroseksuele potentiële donoren. Homoseksualiteit is een standaard leefvorm in Nederland en geldt dan ook niet als uitsluitinggrond. Wel een uitsluitinggrond voor uiteindelijke donatie is risicovol seksueel gedrag. Bijvoorbeeld seks zonder condoom. Daarmee word de kans op het overdragen van infectieziekten bij donatie groter.

Ik neem aan dat die gewoon donor mogen worden/zijn daar alle organen eerst getest worden voordat ze geimplanteerd worden. En een hetero heeft net zoveel kans op besmettelijke ziektes als een homo.

Homo zijn is geen ziekte, ze mogen gewoon organen doneren. Verder vind ik het ook vreemd dat homo's geen bloed mogen doneren, dit is het vreemdste wat ik het afgelopen jaar heb gehoord :S Bekijk de onderstaande link mocht voor de bron over het niet mogen doneren van bloed door homo's: http://www.sanquin.nl/Sanquin-nl/sqn_actueel.nsf/All/Commissie-Gelijke-Behandeling-Bevestigt-Sanquin-Beleid.html "De achtergrond is dat dit seksuele gedrag een verhoogde kans op HIV- en andere infecties met zich mee brengt." Bekijk de eerder gestelde vraag hierover hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/homo-bloeddonor.18410

In 2007 mocht het in ieder geval niet: http://forum.bnn.nl/forum.php/list_messages/20704 -- ik zoek nog even door -- Toegevoegd na 6 minuten: te zien aan het registratie formulier: http://www.donorregister.nl/doc/pdf/Donorformulier_E_22047.pdf mag je als homosexueel gewoon donor worden: Je sexuele voorkeur wordt niet opgenomen.

Homo's zijn ook mensen , het is niet iets apparts of engs , dus ja ze mogen zeker orgaandonor worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100