Wat kun je doen als je vitamine D tekort hebt?

Klopt het dat je dan juist in de zon moet gaan zitten?
Heb een hele donkere huidskleur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Druppels vitamine d kopen, die koop je gewoon bij de drogist of de lokale apotheek. In de winter zit je niet voor je plezier in de zon...

De zon hoeft niet per se, al zul je met een donkere huid niet snel verbranden. Daglicht is voldoende - en dan niet een half uurtje per dag natuurlijk, maar flink wat. Het nadeel van een erg donkere huid is echter, dat de zon / het licht hier eigenlijk nooit voldoende is voor voldoende Vitamine-D aanmaak. Mensen met een donkere huidskleur wordt in de regel dan ook aangeraden niet alleen in de wintermaanden, maar het hele jaar door vitamine D te gebruiken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_D

Wat je allereerst moet doen is naar de dokter gaan. Die kan jou het beste advies hier over geven. En anders moet je veel in de zon zitten bijvoorbeeld. De UV-B straling van de zon word als vitamine D in de lever opgeslagen.

Neem een goede kwaliteit levertraan! Voor de smaak hoef je het niet te doen, maar je krijgt er wel natuurlijke vitamine D mee binnen. Desnoods gewoon elke dag een beetje door de yoghurt doen, en dan proef je nauwelijks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100