Wat moet ik doen met zwemmen als ik ongesteld ben?

Hoi ik ben nu een paar dagen voor het eerst ongesteld. Nu wouden mijn vriendin en ik gaan zwemmen morgen maar dat gaat niet door. Maar we gaan volgende week. Wat moet ik doen mey zwemmen als ik ongesteld ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen zorgen, volgende week is het wel over. Maar mocht je willen zwemmen terwijl je ongesteld bent, dan zou je eens een tampon moeten proberen.

Tampax (=merk) is dan het handigst. Die heeft een inbrenghuls waardoor die erg gemakkelijk is in te brengen.

Geen zorgen. Een tampon voldoet prima, ook in een zwembad. Daarnaast heeft de natuur het zo geregeld dat het bloeden stopt zodra je gaat zwemmen. Toegevoegd na 6 uur: Bron: "Evenmin is het bezwaarlijk om tijdens de menstruatie te sporten of te zwemmen. Bij zwemmen is het niet strikt noodzakelijk tampons te dragen, aangezien de koudeprikkel de menstruatie (tijdelijk) stopzet. Veel vrouwen gebruiken echter toch een tampon of softcup als ze zwemmen om onzekerheid te voorkomen. Daarbij komt, dat de bloeding onmiddellijk weer begint, wanneer men zich niet in het water bevindt. Vooral in openbare zwemgelegenheden is dit een bezwaar."

Bronnen:
nl.wikipedia.org/ongesteldheid

Ik zou ook tampax gebruiken, bijvoorbeeld een o.b Tenzij je maandstonden voorbij zijn. Maar neem een mini tampon, dat staat op de verpakking. Groetjes.

Zwemmen gaat prima als je ongesteld bent. Gebruik een tampon, maar vergeet niet even te checken of het tampondraadje niet zichtbaar is, voor je het hokje uitloopt...

Een tampon met nog een inlegkruisje wel zonder vleugeltjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100