Waardoor verlies je haar zijn kleurpigmenten en word het dus grijs?

Toegevoegd na 14 minuten:
begint je haar dan grijs te worden vanuit de wortels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naarmate we verouderen beginnen de cellen in ons lichaam natuurlijk af te breken. Sommige wetenschappers hebben deze afbraak verklaard door het fenomeen te vergelijken met de resultaten die je verkrijgt wanneer je een duplicaat van een document maakt op een kopieermachine en dan weer een duplicaat van de kopie maakt en zo verder dit proces herhaalt met elk volgend duplicaat. Tenslotte begint de kopie te verminderen van kwaliteit en minder en minder scherp te zijn. Celvernieuwing is vergelijkbaar hiermee in de zin dat de cellen afbreken na zoveel vernieuwingen en stoppen met functioneren of minder goed functioneren. Wanneer dit gebeurt met de melanocyten in de haarfollikel, begint het haar dat uit de follikel groeit zijn pigment te verliezen en wordt het lichter. Als de melanocyten allemaal samen stoppen met functioneren, dan wordt het haar volledig grijs. Toegevoegd na 19 seconden: voor meer info kijk bij de bron

Bronnen:
http://www.kapsels.net/tips3/grijs-haar.htm

In elk geval wordt je haar grijs van af de wortel. Ik merk het elke keer als ik van de kapper terug kom dan zie ik steeds meer grijze haren komen. Een wonderlijke verschijning. Maar helaas de tijd maakt het haar grijs. Leuke vraag trouwens.

Naarmate men ouder wordt, treedt een natuurlijke kleurverandering op; het haar wordt eerst grijs, dan wit. Vaak zet dit proces in rond het veertigste levensjaar, maar het kan ook in de tienerjaren of zelfs al eerder optreden. Dit schijnt nagenoeg geheel te wijten te zijn aan genetische oorzaken. Soms wordt iemand zelfs met grijs haar geboren; ook dit is een kwestie van aanleg. Deze kleurverandering vindt haar oorzaak in de geleidelijke afname van pigment, naarmate er in de haarwortel minder melanine wordt geproduceerd; nieuwe haren groeien dan aan zonder pigment. Voor deze vergrijzing schijnen twee genen verantwoordelijk te zijn. De stamcellen aan de basis van de haarzakjes produceren melanocyten: dat zijn de cellen die het pigment in het haar en de huid maken en opslaan. Het afsterven van melanocyt-stamcellen is er de oorzaak van dat het haar grijs begint te worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haarkleur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100