Is temazepam sterker dan oxazepam?

Ik heb zowel oxazepam als temazepam in huis en nu vroeg ik mij of of temazepam (bijv. 20 mg.) sterker is dan 20 mg oxazepam, of dat bijv. alleen de werking verschilt.
Beide zijn kortwerkende benzodiazepines
Ik heb nog andere medicatie die een wisselwerking hebben op beide. Oxazepam heb ik vaker genomen en dat gaat goed. Nu wil ik temazepam (van mijn partner) heel af en toe nemen en vraag mij dus af of dat mogelijk sterker is en dus af te raden is, of dat het qua stof gelijk is aan elkaar, behalve hoe snel de werking intreedt. Ik wil niet onbedoeld gaan overdoseren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, het verschil zit hem in de werking. Van Temazepam en Oxazepam is bekend dat dit beide kortwerkende middelen zijn, waarbij vooral Temazepam wordt gebruikt als inslaapmiddel daar dit middel iets sneller werkt. De werking bij Oxazepam treedt iets later in en houdt ook iets langer aan.

Bronnen:
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=med...

persoonlijk zou ik bij Oxazepam blijven en niet gaan rommelen met andere medicijnen zonder toestemming van een arts. de sterkte ligt inderdaad aan het aantal mg. De werking verschilt niet veel maar als je ze beide neemt kan wel de wisselwerking versterken !

temazepam is niet sterker dan oxazepam aleen wordt oxazepam gebruikt om rustig van te worden en als spierontspanner terwijl temazepam wordt gebruikt als inslaper. Ik zou zeerzeker geen temazepam gaan slikken vanwege de wisselwerking

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100