Mag je gewoon in het vliegtuig als je 7,5 maand zwanger bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eerste 28 weken van je zwangerschap kun je over het algemeen zonder problemen vliegen. Daarna vragen de meeste luchtvaartmaatschappijen om een zwangerschapsverklaring waar de uitgerekende datum op staat. Die verklaring moet getekend zijn door de verloskundige of (huis)arts en mag niet ouder zijn dan vijf dagen. Er wordt aangeraden om niet na de 34ste week te vliegen. Je riskeert dan namelijk een bevalling in de lucht. Veel vliegmaatschappijen zien er om die reden van af om hoogzwangere vrouwen te vervoeren.

Bronnen:
http://zwanger.jongegezinnen.nl/Vrije-tijd...

Bij de meeste maatschappijen kun je niet meer vliegen. Niet omdat het gevaarlijk is voor je baby, maar omdat je in principe elk moment kunt gaan bevallen. Toegevoegd na 49 seconden: De meeste maatschappijen leggen de grens bij 35-37 weken. Toegevoegd na 5 minuten: ..dus het kan nog net.

ik zou het niet riskeren ook al was je 1 maand zwanger. Als je mijn partner was ging het niet door.

Bronnen:
hersenpan

Als je 7,5 maanden zwanger bent, kun je zelf al wel bedenken dat het niet slim is om dan te gaan vliegen. De kans dat je gaat bevallen is vanaf 7 maanden zeer groot. En.... waarom zou je dat doen, mits er een heel goeie reden is, b.v. je hebt ouders in het buitenland waar wat mee is. Anders bedenk je zoiets toch niet. Lekker thuis blijven dus, totdat de baby er is.

Bronnen:
Een moeder van vier kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100