Is het goed dat ik mijn huiswerk via de mail naar de hele klas stuur omdat hun dat willen ?

Ik zit in de 1e klas. Nou ik zit op een dalton college . Als we huiswerk krijge voor Bioverzorging en Nask en techniek dan ben ik daar echt heel goed in . ik had een Keertje in 1 lesuur al mijn huiswerk af voor 6 weken ! maar. maar.We hebben onderwijs op de computer. En altijd als ik alles af heb zoals nu vraagt iedereen wil je alles naar me sturen via de mail ? zowel als jongens en meisjes. Ik wil graag dat mensen me aardig vinden . Dus ik zeg zoals altijd : Ja. Maar ergens heb ik een schuld gevoel dat ik dat eigenlijk niet wil . want straks komt de docent erachter en kom ik in de problemen ? Ik weet nu niet wat ik moet doen. ik heb tegen huhn gezegtt dat ik het morgen wel stuur.. ... wat nu ? is het wel goed wat ik doe ? de week daarna hebben we de toets over ons huiswerk . en ik heb alles aff. ik weet niet wat ik nu moet doen . Ditt gebeurt vaker. maar ik zit er wel mee..


Groetjes, Chanel .

Hopelijk krijg ik snel antwoord. '

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat vervelend voor je, ik snap dat je ermee zit. In mijn ogen maken deze klasgenoten misbruik van je, ze willen puur voor hun eigenbelang dat je het huiswerk doorstuurt. Uiteindelijk zullen zij toch ook zelf de dupe zijn, want doordat ze het huiswerk niet zelf maken doen ze onvoldoende kennis op. Je zegt dat je het belangrijk vind dat mensen je aardig vinden, dat begrijp ik, máár: wil je dat ze je aardig vinden omdat je hun huiswerk maakt of wil je dat ze je aardig vinden om wie jij bent? Mensen die jou alleen aardig vinden omdat jij dit voor ze doet zijn jouw vriendschap niet waard. En onthoudt dat je nooit door iedereen aardig gevonden zal worden. Kom voor jezelf op, je weet zelf wel dat dit eigenlijk niet goed is. Zoek vrienden die je zelf echt mag en die jou ook mogen, of je nou huiswerk doorstuurt of niet. En als die échte vrienden een keer hulp nodig hebben met hun huiswerk kan je ze heus wel eens uit de brand helpen, maar het mag nooit een voorwaarde zijn voor vriendschap. Wees duidelijk als ze er weer naar vragen, geen uitstellende antwoorden geven zoals 'ik mail morgen wel', maar zeg gewoon dat je het niet meer doet. Er zullen er altijd een aantal zijn die rot zullen reageren, maar er zijn er ook die het eigenlijk wel begrijpen. Dus zorg dat je morgen stevig in je schoenen staat, het komt goed! Succes!

Niet meer doen en dat wist je eigenlijk zelf ook wel. Straks is je klasgenoot de dupe omdat blijkt dat het is overgenomen, maar ben vooral jij de dupe omdat je het rondgestuurd hebt. Mee stoppen dus, laten ze zelf maar hun huiswerk maken.

Het is ook niet alleen jouw verantwoordelijkheid. Als je zelf dingen maakt, opzoekt, dan blijft het veel beter hangen dan wanneer je alles klakkeloos overneemt. Bij een proefwerk, hebben zij het later dus veel zwaarder dan jij. En het zal de leraar vast wel opvallen als iedereen woordelijk precies hetzelfde huiswerk inlevert.. Om dan te achterhalen wie het rondgestuurd heeft lijkt me niet heel makkelijk, kans is wel dat je als klas zijnde in zijn geheel straf krijgt. Ik zou het in ieder geval niet doen. Als iemand me alleen maar aardig vind omdat ik zijn huiswerk maak, dan heb ik net zo lief dat hij me niet aardig vind.

je gevoel zegt hetjuist: niet doen. het voelt voor jou niet goed. dat alleen al is een teken het niet te doen Men moet jou maar aardig vinden om wie jij bent, niet omdat jij een handig voorwerp bent dat hun klusjes uitvoert waarvoor hun zelf te lui zijn.

nietmeer doen! 1 straks zit jij in de problemen! 2 ze moeten je maar aardig vinden om wie je bent, niet om wat je doet! (dat zijn geen echte vrienden) 3 ze hebben zichzelf er alleen maar mee, ze verkloten straks heel hun toets! ik zou persoonlijk gewoon zeggen: nee sorry, je hebt anders bij het proefwerk een onvoldoende of we worden gesnapt... xxxx

Chanel, Luister naar dat stemmetje in je, wat jou verteld dat het niet goed voelt. Ergens weet je dat het niet goed en eerlijk is wat je doet. Klasgenootjes moeten je leuk vinden om wie je bent, niet omdat jij voor hun de kooltjes uit het vuur haalt

Bespreek met de docent(e) de situatie. Lever je eigen werk in en stuur jouw klasgenoten het huiswerk met opzettelijk foutgemaakte uitkomsten. (daarna vragen ze nooit meer om jouw huiswerk of opgaven.) Als je later een baan hebt geef je dan ook jouw salaris weg om aardig gevonden worden?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100