hoe noem je mensen die zichzelf snijden?

heel veel mensen noemen het emo's maar dat is ut volgens mij niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is eigenlijk automutilatie maar gesproken uit de volksmond is het toch echt EMO!

Automutilatie denk ik.

Zelf automotulatie heet dat

Zielig. Iemand die in zichzelf snijd omdat ie zoveel woede of verdriet heeft. Of zoveel aandacht tekort heeft vind ik zielig. Maar dat noem je emo's

Dat noem je automutulanten, afgeleid van automutulatie maar autumutulatie is een zelfstandig naamwoord en slaat dus niet op mensen maar op een situatie.

Het heet automutilatie Fotografe Maaike Hermes heeft daar een prachtige fotoreportage over gemaakt. www.maaikehermes.nl/res/m/?album=//Projecten/The%20Cutting%20Edge/album.xml

Automutulanten. Dat zegt echter nog niets over de oorzaken. Het komt voor bij mensen die heftige gevoelens hebben en daar niet mee weten om te gaan. Door de lichamelijke pijn is de geestelijke pijn beter te verdragen. Vaak hebben ze een persoonlijkheidsstoornis. Soms voelen ze juist niets als ze zichzelf beschadigen. Bij schizofrenen heb ik het ook vaak gezien. Door middel van de pijn van bijvoorbeeld een gloeiend hete douche proberen ze in de realiteit te blijven, te ervaren dat ze iets voelen. Toegevoegd na 43 minuten: Inderdaad, 'automutilanten', is de correcte spelling.

Zelfbeschadiging heet ook wel automutilatie. Eerst een u dan een i. Dit komt het meest voor bij mensen met een Borderline PersoonlijkheidsStoornis. Deze mensen hebben een grote angst voor verlating en een voortdurend gevoel van leegheid, en kunnen hun emoties niet goed beheersen. Daardoor wisselt hun stemming soms van de ene op de andere tel. Er is daar wel een aanleiding voor, maar die is zo klein, dat de veroorzaker dat niet doorheeft. Bijvoorbeeld een woord op de verkeerde toonhoogte gezegd. Dat maakt het erg lastig om met deze mensen om te gaan. Heb je te maken met zo iemand, dan is het verstandig een cursus te volgen bij een centrum voor persoonlijkheidsproblematiek. Zo'n cursus wordt via de ziektekostenverzekering betaald. Borderliners zijn moeilijk in de omgang, maar daar staat tegenover, dat het geen saaie mensen zijn. Ze zijn kleurrijk en temperamentvol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100