Hoe weet je of je astma hebt? Hoe kom je daar achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je huisarts vermoedt dat er iets met je longen zou kunnen zijn (hoeft natuurlijk niet perse astma te zijn), dan stuurt hij je door naar de specialist. Afhankelijk van je leeftijd, kinderarts of longarts. Die kan een longfunctieonderzoek laten doen. Dan moet je in een soort slang blazen, en dat wordt gemeten door een computer. Kracht en inhoud. Die test wordt dan nog een paar keer gedaan, en dan dienen ze je stoffen toe die een mogelijke allergie opwekken, en dan kijken ze of je daar op reageert. Een paar weken later moet de test dan nog een keer, en dan leggen ze al die gegevens bij elkaar en komt er een diagnose. Maar vaak weet je het zelf al wel. Benauwdheid, kortademigheid, allergie, dat zijn geen dingen die je niet in de gaten hebt. En het zit ook vaak in de familie.

Bronnen:
http://longziekte.web-log.nl/longziekte/20...

Dan moet je bij de dokter testen doen. Die meten de long in houd, doormiddel van die gegevens bepalen ze of het astma bronchitis of iets anders is.

Dan moet je naar de longarts gaan, ik weet niet meer hoe hij heet, maar longarts ofso, en dan moet je testjes doen, moet je heel de tijd in en uit blazen, en een keer heel hard blazen, dat geeft degene dan wel aan. Op de computer kun je aflezen of het goed is of niet.

Bij astma heb je last van benauwdheid. In eerste instantie ga je naar de huisarts. Sommige huisartsen hebben de mogelijkheid zelf testen te doen. Zo niet, dan word je doorverwezen naar een specialist: een longarts.

Als je Astma zou hebben heb je last van volgende verschijnselen: Astma wordt gekenmerkt door aanvallen van beklemming en benauwdheid in keel of borst met een gevoel van verstikking, moeizame piepende ademhaling, waarbij vooral de uitademing moeilijk is en hoestbuien optreden. De in aanvallen optredende vernauwing of afsluiting van de kleinste vertakkingen uit zich altijd in een bemoeilijkte uitademhaling.

Bronnen:
http://www.e-gezondheid.be/astma-wat-we-er...

Dat kan je testen bij de dokter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100