hoe krijg je diarree ?

hoe kun je diarree krijgen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

door je handen te weinig te wassen. door voedsel/ drinken tot je te nemen wat niet goed meer is. door dingen te eten wat met veel olie is klaar gemaakt. (in landen zoals spanje/ italie eten ze daarom vaak brood of zo iets bij de maaltijd.)

door verkeerd eten of voedsel eten dat in olie bereid is je kunt het ook krijgen door een salmonella bacterie vaak heeft het met iets anders te maken je krijgt het niet zomaar

Door op vakantie naar Turkije te gaan!

Laxeermiddel slikken

eet een blik perzikken of pruimen leeg en drink ook het sap, succes verzekerd.

Door Crystal Clear te drinken, weet ik uit ervaring!

Je kunt diarree krijgen door besmetting, ook wel buikgriep genoemd. Als je hier last van hebt moet je uitkijken dat je anderen niet besmet. Ook kun je diarree krijgen door bedorven voedsel te eten of iets te drinken waar ziekmakende bacteriën inzitten. Je kunt natuurlijk ook diarree krijgen van een laxeermiddel of voedsel of drank met een laxerende werking. Je kunt allergisch zijn voor iets wat je eet of drinkt. Je kunt bepaalde enzymen missen (b.v. lactose-intolerantie). En dan kunnen spanning en angst ook nog laxerend werken.

Excessief kauwgom eten. Op de pakjes staat namelijk: 'Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.'

Je kunt ook diaree krijgen door vaatdoekjes die te lang op je aanrecht liggen en die je dan vervolgens overal over heen haalt.Je hebt zo een hoop bacterieen in je huis.

Diarree is een reactie van het lichaam, wanneer er teveel bacterieen in het darmstelsel komen. Door veel vocht af te scheiden, worden de bacterien afgevoerd. Je krijgt dus diarree door die bacterien, en de ontlasting wordt dun van het extra vocht.

Ik ga, naar aanleiding van je andere vragen over problemen met de stoelgang, ervan uit dat je op zoek bent naar voedingsmiddelen die een laxerende werking hebben. Ik ga er daarom van uit dat je zelf diarree wil "veroorzaken". Deze tekst vond ik op de website http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz42.html met uitleg over en middelen tegen verstopping: "Wat kunt u er zelf aan doen Het is gezond om vezelrijke voeding te eten. Dit werkt prikkelend op de darmen en bevordert daardoor de stoelgang. Vezelrijke producten zijn volkoren-, rogge-, bruin-, krenten- en rozijnenbrood. Ook grove graanproducten zoals gort, havermout, boekweit, muesli, tarwekiemen en zemelen zijn rijk aan vezels. Dit geldt ook voor zilvervliesrijst, dadels, vijgen, noten, pinda's, sesam en maanzaad en peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijners en linzen). Gedroogde en geweekte zuidvruchten als abrikozen, krenten, pruimen, rozijnen en tutti frutti zijn eveneens vezelrijk. Sommige voedingsmiddelen kunnen een laxerende werking hebben. Voorbeelden hiervan zijn karnemelk, yoghurt, stroop, ontbijtkoek, vocht van geweekte zuidvruchten, rozenbottelsiroop of sinaasappelsap."

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz42.html

Je kan diarree ook door parasieten krijgen. Dat komt nog redelijk vaak voor in verpleeghuizen en bijv. kinderdagverblijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100