Wat is er nodig voor een succesvolle samenwerking tussen de reguliere - en de niet-reguliere gezondheidszorg (paramedisch, alternatief)?

Het betreft allemaal specialisten (uitzonderingen daargelaten, maar die tref je overal aan)
Waarom voegen zij het beste van beide disciplines niet samen om zo de patiënt/hulpvrager de beste zorg te verlenen/bieden die er op dit moment mogelijk is!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn al verzorgingshuizen waar de patiënten reguliere medische zorg krijgen, en daarnaast hotel-achtig worden verzorgd inclusief welke therapie dan ook. Het probleem tussen de reguliere en de alternatieve gezondheidszorg is dat de reguliere zorg "evidence based" is. Dat betekent dat elke behandeling is geaccepteerd, mits je laat zien dat de behandeling beter is dan een placebobehandeling. Bij de alternatieven wordt dat "evidence based" heel losjes opgevat, om het zachtjes uit te drukken. Daar gaat het erom of de patiënt zich na de behandeling beter voelt. Of dat aan de behandeling ligt, in de zin van: of de behandeling beter werkt dan een gelijkende nepbehandeling, dat is niet van belang. Die twee benaderingen bijten elkaar. Toegevoegd na 4 minuten: Oh, ik zie dat ik je vraag niet echt heb beantwoord. Daarom een toevoeging. Tot elkaar komen zou op de volgende manier kunnen gebeuren. De regulieren zouden kunnen accepteren dat het niet altijd van belang is dat je een patiënt "echt" behandelt. Net zoals een kind met een zere knie is gebaat bij een kusje op de zere plek - ja, dat helpt echt - kan een patiënt gebaat zijn bij aandacht, en bij een behandeling die op zich niets doet, maar die wel helpt vanwege die aandacht, en vanwege het placebo-effect. De alternatieven zouden kunnen accepteren dat hun behandelingen helemaal niet bewezen zijn. Dan zouden ze wel hun claims dat het wel bewezen is, moeten loslaten. Dus, net als ik voorstel voor de regulieren, zouden ook de alternatieven moeten toegeven dat hun behandelingen wellicht op zichzelf niets doen, maar toch een effect sorteren vanwege het placebo- en het aandachtseffect. Waar overigens niets mis mee is. Kortom, een stuk acceptatie en eerlijkheid van beide kanten.

Wederzijds respect en een open houding zonder demigrerend gedrag is daarvoor nodig. Helaas is dit nog ver te zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100