Weet je een goed recept om een grog te maken?

Of iets soortgelijks dat al het slijm losmaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik daarvoor maak: ik pers een citroen uit in een glas. Doe daar veel honing bij, en vul aan met kokend water. Dit is het basisrecept, daar kan ik nog op varieren. Bijvoorbeeld door eerst munt in het kokende water te laten trekken voor een frisse variant. Of door er een shot bruine rum of whisky in te doen voor een alcoholische warme variant. Een kaneelstokje doet trouwens ook wonderen.

hier staat er eentje

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/koken/recepten/print...

Of deze, een kruidenremedie http://vera.tovert.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=26975 Bezoek ff de dokter als je te lang last hebt hoor!

Oriëntolie: http://www.pflueger.nl/orientolie.html Toegevoegd na 3 uur: Zie reactie.

over het algemeen wordt een grog gebruikt om 'eens lekker uit te zweten' als je je grieperig voelt en niet zo zeer om slijm op te lossen... daar heb je ander middelen voor Een klassieke grog maak je met rum, citroen, heet water en honing en/of suiker en drink je zo heet mogelijk op vlak voor het slapen gaan zodat je alle kwade dampen er die nacht uit zweet... of die kwade dampen slaan op de griep die je onder de leden hebt, of op de alcohol, mag je zelf uitvinden... als je slijm wilt losmaken zou je tijmthee kunnen drinken... onze voorouders noemden tijm het antibioticum van de arme mens. In tijm zit inderdaad een natuurlijk antibioticum. Dat geeft de bacteriën geen kans. Tijm helpt slijm oplossen, onderdrukt hoest en stimuleert de ademhaling. Je kan er thee van maken door een theelepel tijm, takjes en/of blaadjes met kokend water te overgieten... tijm is wat houterig en moet daarom zeker 10 minuutjes trekken... drink drie kopjes per dag, eventueel met citroen erbij of (tijm)honing erbij...

Bronnen:
http://www.drinkblog.nl/2007/01/griep_en_grog.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100