Hoe komt het dat als je slank bent, en wel gewoon gezond eet, je na maaltijden een opgeblazen buik hebt?

Als ik heb gegeten, ook al is het 2 broodjes kaas ofzo, dan heb ik meteen een opgeblazen buik. Heel vreemd, ik pas op dat moment ook niet meer in mijn broek, maar ben wel 1 of 2 maten groter dan! Dit trekt binnen een halfuurtje weer weg.
Ik weet dat mensen het hebben als ze superveel gegeten hebben, maar ik heb het eigenlijk na elke maaltijd, na elk tussendoortje. Is het normaal of is het apart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn meerdere mogenlijkheden; Als eerste zou het inderdaad zo kunnen zijn dat jouw lichaam uit proportie is, daarmee bedoel ik dat je lichaamsgewicht te laag is voor jouw lengte en dat in verhouding je buik dus opgeblazen lijkt. Optie twee; je hebt iets gegeten waar je allergisch voor bent als lactose of gluten. Gebruik je soms veel zoetstoffen? Drank met prik? Weer een andere mogenlijkheid is dat je last hebt van een prikkelbare darm. Je darmen kunnen dan op de meest vervelende momenten opspelen en ervoor zorgen dat je je opgeblazen voelt. Google er maar eens op, misschien herken je je er wel in. Succes!

*Beperk eten van producten die meer gasvorming geven en daardoor een opgeblazen gevoel zoals: koolsoorten, spruiten, uien, knoflook, prei, sterke kruiden, zoetigheid en noten. Maar schrap deze niet uit je menu!* Op de webpagina staat nog meer handigheden.

Bronnen:
http://www.checklistpagina.nl/checklist.ph...

Disclaimer: geen wetenschappelijk antwoord! Wat jij onder normaal verstaat is wellicht een stukje te licht voor jou lichaams proporties. Met als resultaat dat alles wat het lichaam mag krijgen als voeding direct zichtbaar, merkbaar is omdat er in feite alleen een flinterdunne massa over je darmstelsel ligt en er geen natuurlijk vet beschikbaar is om voor deze volume fluctuaties te compenseren.

Dikke mensen hebben ene grote maag, vandaar dat ze zoveel moeten eten om hun hongergevoel te stillen. Ik krijg ook niet ineens een heel bord naar binnen zonder met een volgepropt gevoel te zitten. Dus heb een kleine maag en eet vaak in etappes. Misschien dat de ene maag ook rekbaarder is dan de andere of het spierweefsel er omheen. Ben maar blij, te dik is niet goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100