wat is het nadeel van een te laag cholesterol

ik had een te hoog cholesterol met med. omlaag gekregen en nu is het 4.2 te laag volgens mij

Weet jij het antwoord?

/2500

Cholesterol is nodig Cholesterol is zeker geen overbodige stof voor ons lichaam, het heeft namelijk de volgende zeer belangrijke taken: • Grondstof voor cortison, aldosteron, progesteron, testosteron en estradiol; • Grondstof voor de aanmaak van galzouten (vetvertering); • Grondstof voor de aanmaak van vitamine D uit zonlicht; • Activeert de aanmaak van ontstekingsremmende prostaglandines; • Heeft neurotransmitter eigenschappen (doorgeven van zenuwboodschappen); • Vormt een onderdeel van de celmembranen - zorgt voor flexibiliteit; • Is een anti-oxidant. Bovendien gebruikt het lichaam cholesterol om voedingsstoffen richting de cellen te transporteren en om overtollige stoffen van de cellen af te transporteren. Cholesterol is voor ons lichaam onontbeerlijk. Je krijgt in feite meer klachten door een te laag cholesterolgehalte dan door een te hoog cholesterol gehalte

Waarom denk je dat het te laag is? Ik heb altijd begrepen dat de ideale waarde tussen 3,75 en 5,5 ligt. Ik zou me geen zorgen maken als ik jou was. Maar natuurlijk ben ik geen dokter, en als je het zeker wilt weten moet je een arts raadplegen.

Is niet te laag hoor.. ik heb zelf 3.7 en mijn vriendje 3.8 en we zijn allebei niet eens de lichtste! Vraag het anders even na bij je huisarts?

Gevonden op het internet (voor wat het waard is). Huisartsen en voedingsdeskundigen weten dit ongetwijfeld beter. Je heb in elk geval concrete waarden waarover je navraag kunt doen.

Als je al medicijnen tegen een te hoog cholesterol krijgt, betekent dit dat je onder controle van een arts bent. Deze arts kan je meer vertellen over hoge en lage cholesterol, want het is een ingewikkeld verhaal dat niet om dat ene cijfertje gaat, maar om de juiste verhouding LDL cholesterol en HDL cholesterol. Je mag je huisarts altijd bellen als je je zorgen maakt om je gezondheid of wat extra informatie wilt.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Als je een man ben is dit normaal. Maar voor vrouwen is dit te laag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100