hoe kan je wat gespierdere onderbenen krijgen?

mijn bovenbenen zijn gespierd maar mijn onderbenen niet en dat ziet er lelijk uit...weet iemand hoe ik dit moet aanpakken btw zit op tennis en fiets elke dag naar school (30 min fietsen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Steppen, dat kan je gemakkelijk thuis doen met een huis/tuin/keuken-opstapje (van ikea of blokker), zet een lekkere beat op en steppen maar. Begin met 5 minuten per dag en als dat goed gaat 5 minuten erbij en zo verder.

Ga wielrennen :-)

Spinning, hardlopen en op je hakken lopen zorgen dat je kuiten wat dikker worden.

Op voetbal gaan

Als je het niet op de sportschool wilt doen kun je het volgende doen. ga op de eerste trede van de trap staan op de bal van je voet. De rest van je voet steekt dan uit. Ga nu helemaal uitgestrekt op je tenen staan en zak weer terug naar stand waarbij je een beetje doorzakt met je voeten, zodat je hielen iets omlaag steken.( absoluut niet teveel, net de spanning voelen) Houd je benen wel gestrekt. Doe dit bv 4 x 20 keer. Om het op te bouwen qua gewicht kun je bv je kleine broertje of zusje op je rug nemen( als je die hebt)

ga op de een randje staan, zoals bijvoorbeed een stoeprand. ga op j voorvoet staan en laat je hakken naar beneden zakken, duw je vervolgens weer omhoog. Ga door totdat je je kuiten voelt branden. En uiteraard veel herhalen.

Ik lees hier voetbal en wielrennen, alsof die persoon dat ook iedere dag gaat doen... Neem een ochtendwijkie en ga kranten hollen... Wel echt hollen dan!

Wil je écht gespierde onderbenen krijgen doe dan squats en leg-press. Succes!

De spieren op je onderbenen zijn er om je voeten aan te sturen. Oefeningen waarbij je op je tenen gaat staan en de tenen (voeten) omhoogtrekt zijn zo'n beetje de enige oefeningen die je kan doen. Hierboven staan al wat goeie adviesen hiervoor. Squats en legpress zijn allemaal hoofdzakelijk voor je bovenbenen maar trainen natuurlijk de onderbenen een beetje mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100