Wat kan er allemaal gebeuren met een stukje kauwgum dat je inslikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Je kunt kauwgum doorslikken. Het hoofdbestanddeel van kauwgum is weliswaar onverteerbaar, maar onze maag weet daar wel raad mee. De maag zal ermee doen wat hij met alle onverteerbare dingen doet: ze via het spijsverteringskanaal verder door het lichaam schuiven tot ze via de natuurlijke weg verdwijnen. Maar let wel, het is niet aan te raden om de ene na de andere kauwgom weg te werken. Want als je grote hoeveelheden kauwgum doorslikt, kan zich in de dikke darm een prop vormen die de darm afsluit en operatief verwijderd moet worden. Maar een enkel kauwgummetje dat in de maag verdwijnt kan geen kwaad."

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/kauwgom-ins...

Het blijft 7 dagen in je maag zitten en daarna verteert het

Volgens mij kan daar niet zoveel mee gebeuren, het legt de normale weg af. Al moet het geloof ik niet te vaak gebeuren, want echt goed is het ook weer niet.

Dat verlaat via de natuurlijke weg (via poepen) weer je lichaam. Dat is echt niets bijzonders, hoor, maak je geen zorgen.

Wel bestaat er een kans dat het ergens vast blijft plakken

Je poept het gewoon uit Door de zuur van je maag wordt het hard Het is echt een fabeltje dat het vast blijft plakken in je maag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100