hoe werkt het oor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe werkt het oor? U hebt uw oor nodig om geluid te kunnen horen. Geluid is een luchttrilling. Deze trilling komt via de gehoorgang naar binnen. Het trommelvlies gaat bewegen en brengt de hamer in beweging. De hamer brengt vervolgens het aambeeld in beweging en dat laat de stijgbeugel weer bewegen. Door de manier waarop de botjes reageren versterken ze het geluid. Hierdoor kunt u zachte geluiden of geluiden die van ver komen toch horen. De stijgbeugel laat de vloeistof in het binnenoor bewegen. De bewegende vloeistof brengt de trilhaartjes in het binnenoor in beweging. Hierdoor ontstaat een elektrisch stroompje. Dat stroompje wordt via zenuwen naar de hersenen gestuurd. De hersenen zorgen ervoor dat u het geluid kunt begrijpen.

Bronnen:
http://www.elisabeth.nl/algemene_onderdele...

Dat is niet in een paar zinnen uit te leggen. Het oor is namelijk een tamelijk ingewikkeld apparaat. Je kunt er hier alles over lezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oor

Hier is een vereenvoudigd filmpje: http://www.biodesk.nl/zintuigen/oor-animatie.php

Via trommelvlies naar gehoorbeentjes en via slakkenhuis naar de trilharen. Dat was de simpele uitleg. Klik op de link en je ziet een filmpje hoe het allemaal echt werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100