Is er een karakter eigenschap die alle mensen gemeen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, vele... Als iets niet lukt, dan wordt men boos... En iedereen wil overleven, iedereen, dus overlevingsstrategie is in ons allemaal... Dat zit in de aard van het beestje... dus is toch het karakter van een mens, en is dan toch een karaktereigenschap...

De wil om te winnen. Een enkeling zet zich af maar dat is een rationele keuze. Maar dit geeft wel het succes van bordspelletjes en spelletjes in het algemeen aan.

Liefde. Al verstoppen sommigen het, of zijn ze er bang voor. Liefde is evengoed iets universeels waar een ieder, bewust of onbewust, naar op zoek is.

Het hebben van angst is de belangrijkste eigenschap om te kunnen overleven. Zonder angst zouden we b.v. kunnen verongelukken. Gebeurtenissen verkeerd inschatten. Vaak niet de juiste beslisingen nemen. enz. Dus deze karaktereigenschap hebben we allemaal

Jazeker, alle mensen kennen jaloezie en iedereen is het wel eens jaloers.

Of je het karaktereigenschappen kunt noemen weet ik niet, maar er zijn heel veel eigenschappen en hebbelijkheden te noemen die vrijwel alle mensen in grote lijnen gemeen hebben. Eigenlijk lijken we allemaal veel meer op elkaar dan we willen denken, en dan we weten. Van die kennis wordt gebruik gemaakt in veel takken van de 'paranormale' industrie, van horoscopen trekken tot handlezen en kaarten leggen. En omdat mensen niet of nauwelijks van dit 'barnum-effekt' (of Forer-effekt ook wel) op de hoogte zijn, laten ze zich vrij eenvoudig imponeren. Toegevoegd op 23-06-2009 08:28:28 Bekijk vooral het filmpje in de link ; geweldig ! Toegevoegd op 23-06-2009 08:32:51 (Alle filmpjes van die Darren Brown zijn overigens eye-openers ; zouden verplicht op de middelbare school vertoond moeten worden.

Bronnen:
http://www.caelestia.nl/index.php?option=c...
http://www.youtube.com/watch?v=haP7Ys9ocTk

Het alles willen weten.. deze site is niet voor niets ontstaan.. :-)

Ja, in essentie zijn ze allemaal 'liefde' en op zoek naar harmonie. Al is de 'uitvoering' hiervan, zoals we dagelijks kunnen zien, toch en andere grootheid.

Ja, één van de vele karaktereigenschappen is discrimineren, jezelf beter of verhevener voelen dan een ander, een mens zoekt altijd wel wat anders om te discrimineren als het ene wegebt. Een andere karaktereigenschap van de mens is verlangen, verlangen naar beter, verlangen naar verandering, verlangen naar meer, naar materialisme etc. Ach er zijn zoveel karaktereigenschappen die alle mensen bezitten, ookal vechten ze daar tegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100