Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekend het als je paar onderhuidse bultjes hebt die je kan 'vast pakken'

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Betekent niks...dat zijn gewoon opgezette kliertjes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het kan vanalles zijn. Opgezette (lymfe)klieren, ontstoken haarzakjes, vetbultjes (lipomen) of iets ernstigers, maar daar zou ik niet direct bang voor zijn.
Mijn advies: met bultjes ALTIJD naar de huisarts!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als die bultjes 'los' aanvoelen zonder verdere klachten dan is het meestal iets onschuldigs, zoals een lipoom (vetbultje), een atheroomcyste (verstopte talgklier) of iets dergelijks. Bij pijn of andere hinder, groter worden, grillig aanvoelen, ontstekingen en zorgen over wat er aan de hand is kun je het beste een afspraak met je huisarts maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Meestal inderdaad een onschuldig vetbultje. Als je er last van hebt of het niet mooi vindt, kun je ze eenvoudig laten verwijderen. Bij flinke vetbulten kan dit wel een behoorlijk litteken geven, mijn man heeft om deze reden besloten niet alle lipomen te laten verwijderen.

Of het om vetbultjes gaat, is alleen wel iets dat je niet zelf kunt bepalen. Laat bultjes dus altijd een keer beoordelen door je huisarts. Ook als er nieuwe bultjes verschijnen of bestaande bultjes veranderen, altijd even na laten kijken. In verreweg de meeste gevallen zal er niets aan de hand zijn, maar áls er een keer wel wat mis is, wil je daar zo snel mogelijk bij zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding