als je je laat testen op bloedarmoede, wat doen ze dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan wordt er een klein prikje in je vinger gegeven, zodat er een druppel bloed uit komt. Die druppel bloed gaat een apparaatje in en daarmee wordt bepaald wat je ijzergehalte in je bloed is. Dat zegt iets over het wel of niet hebben van bloedarmoede. En heb je dat, dan kun je dat met tabletjes weer in orde maken.

Je krijgt eerst een vingerprikje. Als het dan duidelijk is dat de Hb-waarde laag is krijg uiteindelijk een bloedprikje (de vingerprik is niet al te nauwkeurig) om te kijken of de waarde wel precies klopt en of er andere oorzaken mogelijk zijn. Ik wens je succes! :)

Ze prikken in de holte van je elleboog, dit bloed onderzoeken ze dan.

Inderdaad in de holte van je elleboog, Ze kijken of alles tussen de normale waardes zitten.

Onderzoek naar bloedarmoede kan op verschillende manieren gebeuren. Het eenvoudigste is een druppel bloed uit bijvoorbeeld een vingerprikje in een gestandaardiseerd cuvet laten lopen en dan wordt de kleur (gewoonlijk met een elektronisch meetinstrumentje) vastgesteld. Dit is dan een maat voor het gehalte aan hemoglobine in het bloed (dit is het ijzerhoudend eiwit dat zuurstof transporteert. ) Gewoonlijk wordt echter een iets uitgebreider onderzoek gedaan, waarbij ook de (rode) bloedcellen geteld en gemeten worden. Op basis van de uitkomsten hiervan kan ook vastgesteld worden of de bloedarmoede komt door gebrek aan ijzer, of vitamine B of een van de vele andere oorzaken.Hiervoor is gewoonlijk meer bloed nodig, dat dan ook uit de ader in de arm afgenomen wordt (een buisje vol...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100