kan pfeiffer adhd onderdrukken en daarmee een natuurlijke ritalin vormen zodat emoties minder afgevlakt worden?

in en eerdere vraag is duidelijk dat iemand met adhd best pfeiffer kan krijgen. maar zou het voor een kind niet zn drukke houding beperken waardoor hij/zij beter geaccepteerd word op school? ritalin werkt min of meer hetzelfde toch maar is chemisch en vlakt emoties af waardoor je kind niet leuker wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de basissymptomen van ADHD zijn hoogstwaarschijnlijk verstoringen in de dopaminerge en noradrenerge systemen in de hersenen. De ziekte van Pfeiffer is een virale infectie die, voor zover ik weet, geen directe invloed heeft op deze systemen.

De ziekte van Pfeiffer zou de persoon met ADHD misschien wat rustiger in het gedrag maken door de moeheid, maar ADHD is meer dan alleen druk gedrag. Het is ook impulsiviteit, drukte in het hoofd, zichzelf moeilijk kunnen remmen en beheersen. En voor zulke dingen helpt een moeheid niet. Misschien zelfs tegengesteld, door de moeheid zal de ADHD'er misschien zelfs geen energie hebben om zich te concentreren op nuttige dingen en er een potje van maken op bijvoorbeeld school.

Wist je dat Ritalin eigenlijk een pepmiddel is? Juist door dat pepmiddel krijgen mensen met ADHD rust. Het werkt dus juist tegenover gesteld aan Pfeiffer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100