hoe hou ik het knorrende geluid in mijn maag tegen?

het maakt niet uit of ik honger heb of niet, mijn maag knort altijd, iemand tips omdat tegen te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gok dat je iets teveel gasvorming hebt. verder geen last van gas? Zou een (lichte vorm van) lactose intolerantie kunnen zijn, als dat het is zou je geen last hebben als je geen lactose binnen krijgt. (melk, maar ook veel koekjes, sausjes, enz.)

Volgens mij is het knorren van je maag niet omdat je honger hebt, maar dit zijn je darmen die samentrekken en je ontlasting aan het voorbereiden zijn, ofzoiets

De rommelende geluiden die men 'rammelende maag' noemt heten borborygmi. Ze worden veroorzaakt door beweging van gassen in de darmen. Vaak zegt men dat je honger hebt als je maag knort, maar eigenlijk is het een teken dat je darmen actief bezig zijn met de spijsvertering. Als gevolg van die activiteit kan je maag natuurlijk wel leeg raken. Rommelende geluiden uit je buik zijn vaak een teken van gezond werkende darmen. Alleen als je er vaak en langdurig last van hebt, in combinatie met buikpijn, een gezwollen buik, onregelmatige ontlasting, diarree, constipatie of bloed bij de ontlasting kan het een teken zijn dat je darmen van slag zijn, of dat er iets mis is. Een bezoek aan de huisarts is dan aan te raden. Wat een oorzaak zou kunnen zijn dat je altijd een rommelende maag hebt, is het drinken van veel dranken met koolzuur. Daar kan je dan beter mee stoppen. Of misschien is wat je dagelijks eet te vezelrijk. Het kan ook zijn dat je candida hebt, wat de darmflora verstoort (mannen hebben daar meestal geen last van, maar vrouwen wel).

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.kwero.nl/diverse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100