Val je af van Movicolon (laxerend poeder)?

Ik moet van mijn arts Movicolon gebruiken omdat ik een prikkelbare darm heb. Nu vertelde een vriendin laatst dat je er slank van wordt. Ik geloof het niet helemaal, vandaar hier mijn vraag: klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Movicolon maakt de ontlasting zachter door er meer water in vast te houden. Het is volslagen onzin dat je daar slanker van wordt, tenzij je vriendin daarmee het verhelpen van obstipatie bedoelt. Gewicht verliezen met behulp van laxeermiddelen zou eventueel kunnen. Neem dan een prikkelend middel, liefst meer dan de toegestane maximale dosering. Daarmee zorg je ervoor dat je darmen veel sneller leeg zijn dan gezond voor je is. Je voorkomt daarmee namelijk de opname van allerlei nuttige voedingsstoffen, zoals mineralen en vitamines. Als het een beetje meezit veroorzaakt dat een frisse weerzin tegen voedsel, vooral tegen gezond volwaardig voedsel, zoals een eitje, een tartaartje en een stukje vis. Oftewel, het gebruik van laxeermiddelen als afslankmiddel is een van de hoofdoorzaken van anorexia.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/laxeermidde...

er zit inieder geval minder suiker in dan lactulose..diabeten mogen dit ook. Maar denk niet dat je er slank van word. Ja.....als je veel te veel neemt en aan de s...... gaat..

De medische informatie over het medicijn kan je o.a. hier lezen: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Movicolon.aspx?mId=10704&rId=1664. Het heeft alleen een laxerende werking. Als je last hebt van verstopping lost het middel dat op. Het is geen afslankmiddel. Er zijn wel mensen die laxeermiddelen gebruiken met de gedachte dat wat zij teveel (denken te) hebben gegeten dan kwijtraken voordat het door het lichaam opgenomen wordt, maar dat is een fabel. Want laxeermiddelen hebben geen effect op het gewicht. Het (tijdelijke) effect dat wordt bereikt, is toe te schrijven aan vochtverlies, en niet aan het minder opnemen van voedingsstoffen (en dus calorieën) door de darmen. De plaats waar de laxeermiddelen op de darmen werken, is namelijk de dikke darm, en dat is ná het gedeelte van de darm waar de voedingsstoffen worden opgenomen, de dunne darm. In feite werken laxeermiddelen op den duur vaak averechts, omdat het lichaam gestimuleerd wordt om vocht te gaan vasthouden, waardoor je een pafferig gevoel kunt krijgen. Het enige effect dat er wel mee wordt bereikt, kan zijn dat je het gevoel hebt een ‘platte buik’ te hebben, maar dat komt alleen omdat er minder darminhoud is. Het heeft niets te maken met gewichtsverlies door vetafbraak.

Bronnen:
http://onlinespreekuur.gezondheidsplein.nl/

laxeer middelen worden weleens gebruikt om af te vallen. dan moet er wel meer geslikt worden dan de voorgeschreven normale hoeveelheid. bij het afvallen met laxeer middelen slik je zoveel dat je lichaam niet de kans krijgt om eten voldoende te verteren en de voedingsmiddelen in je lichaam op te nemen. dit veroorzaak het afvallende effect..... je poept het gewoon te vroeg uit omdat je je stofwisseling te snel verloopt door een teveel aan laxerende medicatie. niet verstandig dus, maar over het medicijn en de dosering welke de arts jou heeft voorgeschreven zou ik me niet druk maken :O)

Een gevolg van het overmatig gebruik van laxeermiddelen is, dat je darmen op den duur niet meer gevoelig zijn voor laxeermiddelen, en dat je dan met verstoppingen gaat zitten. En dat wil je helemaal niet. Gebruik Movicolon zoals het is voorgeschreven en je zal er plezier van hebben.

Ik gebruik al enige jaren Movicolon omdat ik divertikels (uitstulpingen van de darm) heb die de ontlasting vasthouden. Daarvoor werkt dit middel redelijk goed maar ik heb niet kunnen merken dat ik daar slanker van word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100