waarom is een zaak na 20 jaar verjaard??? terwijl de bewijzen meschien dan gevonden worden

mijn dochtertje is 20 jaar geleden weggegooid met het afval in een ziekenhuis toen hadden ze met de bewijzen gesjoemeld waardoor er geen zaak kwam echter bij toeval heb ik nu alle bewijzen maar de zaak is verjaard wat kan ik e rnu nog aan doen ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel soms wordt een zaak wel weer behandeld, maar daar kun je beter niet van uit gaan.

Het is helaas het spel en de knikkers... Er zijn regels en die moeten inkomen en ook weer aflopen... Het is heel triest, want dat wat er gebeurd is, dat verjaard nooit... Je zult altijd het gemis van de aanwezigheid van je dochtertje voelen... Maar het kan ook een signaal zijn om te stoppen met nog iets te verwachten van de andere partij, dat je nu met het verjaren tegen jezelf zegt, ik laat het ook zogenaamd verjaren... Wat je dan krijgt is dat het verlies wat je elke dag voelt zou kunnen veranderen... Dat je accepteert dat het een voldongen feit is... Dat je niet anders kunt dan je hoofd in de schoot leggen en doorgaan met het leven zoals het zich voltrekt...

Dit is heel triest om te horen, en ik stel me voor dat dit een enorm frustrerend gevoel moet zijn. Wanneer je juridisch geen mogelijkheden meer hebt, zul je het voor jezelf om moeten buigen naar iets anders. Tegen jezelf en je dochtertje zeggen dat je er alles, maar dan ook alles aan hebt gedaan en dat het buiten je macht ligt. Anders ben ik bang dat je het heel moeilijk gaat krijgen en in dit gefrustreerde gevoel blijft hangen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik hoop dat je de kracht vindt om het los te laten... Ik wens je veel sterkte toe!

Volgens mij zijn er zaken die nooit verjaren zoals moord. Het beste kun je denk ik naar het buro voor rechtshulp gaan (eerste consult is dacht ik gratis) wellicht kunnen zij je verder helpen. Probeer wel verder te leven en hier niet je levenswerk van te gaan maken. Hoe frustrerend en oneerlijk misschien ook, jij bent waarschijnlijk diegene die er het meeste tijd geld en frustratie in gaat zetten. Probeer het een positieve wending te geven zodat het in de toekomst niet meer voorkomt.

Bronnen:
http://www.st-ab.nl/ad01a.htm

Ligt eraan wat gebeurd is met je dochtertje. Sinds 2006(5) is het zo dat zwaare misdrijven waarvoor je 20 jaar kan krijgen niet meer verjaren, zoals moord en doodslag. Misdrijven waarvoor je 10 jaar kunt krijgen verjaren na 20 jaar. Voorheen verjaarde moord na 18 jaar en doodslag na 15. Dus ik weet niet wat er gebeurd is met je dochter, maar hopelijk heb je er wat aan. (zaken die inmiddels verjaard zijn kun je niet meer openen)

ik zelf kan niet tegen onrecht.. is er geen manier om me onrecht te halen kom ik 't zelf halen! simpel..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100