Wanneer vind jij iemand dik.

vind je dat al als het geen maatje 38 heeft of als de hammen over de broek komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf een maat of 46 noemen we mensen vaak dik. Er zijn genoeg mannen die wel van een maatje meer houden. En genoeg dikke mensen die er helemaal niet mee zitten. Prima! Ik vind verzorging en uitstraling veel belangrijker. Op ieder potje past uiteindelijk wel een dekseltje.

Klinkt idealistischer dan het is: ik vind iemand pas dik wanneer diegene er zelf duidelijk last van heeft. Ik ken een paar beeldschone dikkerds, en ook mollige mensen die dansen en acteren, etc. Als ik iemand in verhullend bedoelde kleding zich zie doodschamen omdat die paars aangelopen en zwetend als een os een trap op rolt, dan vind ik diegene echt dik.

Als ik vanuit een sexueel vooroordeel een overweging maak van "kan ik het met haar doen?". Ik hoor al boe geroep ;-)

Er zijn bepaalde maatstaven in tabellen vast gelegd en die kloppen aardig. Er wordt rekening gehouden met leeftijd en worden ruime marges gehanteerd. Dus als het ongezond is voor de persoon zelf. Toegevoegd op 11-06-2009 00:09:23 Dat weet de persoon in kwestie dan zelf het beste.

Als iemand zich niet verzorgt, of een te kleine maat aantrekt. Als deze twee zaken wel in orde zijn, vind ik iemand bijna nooit de dik. Met uitzondering van de extreme gevallen uiteraard.

Ha, die Bailey; Als het overgewicht de proporties van iemands lichaam gaat overheersen.

Het ligt niet echt aan de maat bij mij. Maar op een of andere manier zeg ik minder snel dat ik iemand dik vind als het bij diegene hoort. Sommige mensen zie ik gewoon niet slank voor me.

Dik zijn is weer zo´n relatief begrip... Een ander is dik als die dikker is dan ik... En iedereen die slank als die minder dik is als ik... Dus dit is weer subjectiviteit... Het is altijd jezelf als maatgever of vergelijkingsinstrument...

Dik is persoonlijk ondanks alle statistieken. Maak je er maar niet dik om want dun is niet de mode. Dik kan erg mooi zijn maar soms ook overantwoord. De rij van mensen die dun zijn wordt hoe langer hoe dikker. Ik ben geen dokter en geen dikkertje dap. Maar het ijs id dun. Hou de dikte aan waarbij jezelf goed voelt en verantwoord is voor jezelf. Dan hoef jij je niet dik te maken over dik en dun. Addy

Dik is een uiterste, mager ook, 'normaal' zit daar tussenin. Dik is idd subjectief, net als mager en 'normaal'.. Ik vind dik meestal als iemand vet meedraagt en vaak nog in combinatie met een bobbelige huid. Als het blubbert dus. Als iemand strak in zijn vel zit, straalt dat meer gezondheid uit. Dan kun je je best wat meer spek veroorloven om nog toch tot 'normaal' beoordeeld te kunnen worden.

Ik vind iemand dik als die persoon meer dan 1 zitplaats inneemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100