hoe kan ik het beste stoppen met blowen

ik rook al een jaar of 15 zo'n 3 joints per dag ('s avonds) niet direct veel concrete problemen mee. Heb wel een beetje last van slecht geheugen, slechte concentratie en suffigheid. weet niet in hoeverre dat komt door blowen maar heb vaak het idee dat ik beter zou presteren (op het werk en ook met prive-dingen) als ik niet zo veel zou blowen. maar ik vind het wel heel erg lekker, geniet elke dag weer intens van die joints. hoe zou ik het best kunnen stoppen??

Weet jij het antwoord?

/2500

wilskracht en zelfdiscipline!!!! Vroeger rookte ik ook (was nog voor de tijd van de joints) tot wel 2 pakjes sigaretten per dag. Van de ene op de andere dag ben ik gestopt en heb sindsdien nooit meer iets te roken genomen. Als je écht wil stoppen, maar niet het doorzettingsvermogen hebt, ga dan eens naar een hypnotherapeut, dat helpt in elk geval.

Als het jou niet alleen lukt: zoek hulp! Hier is een ingang: http://www.cannabisondercontrole.nl/?gclid=CPrEm_P_-ZoCFRWA3godKx4udQ Je slecht geheugen, slechte concentratie en suffigheid zijn hoogst waarschijnlijk inderdaad gevolgen van overmatig cannabisgebruik. Ik raad je aan je wens om te stoppen door te zetten! Veel succes en sterkte ermee!

Als je er écht mee wilt stoppen, gebruik je ze niet of brengt het terug naar eentje, of alleen in het weekend; iets om naar uit te kijken. Maar als je er zo intens van geniet als je zegt, is dat waarschijnlijk je voornaamste reden om die beslissing NIET te nemen en elke dag toch weer te kiezen voor de joints. Dat is ook wat de meeste rokers aan de sigaret houdt : eigenlijk vinden ze het zo lekekr dat ze niet willen stoppen. In lichamelijke verslaving geloof ik niet zo heilig ; iets wat je echt, echt, echt, 100 % zeker niet niet wilt, doe je ook niet. Je zou kunnen proberen een overzichtelijke periode (maand ofzo) te stoppen of af te bouwen en te kijken wat dat met je doet. Drie is best veel, dunkt me. Tegenwoordig is de hasj veel zwaarder dan vroeger, en drie jointjes nu is echt mega. Probeer anders eerst eens één, of verdeel de hoeveelheid over 3 joints.

Afbouwen is geen optie meteen stoppen echt meteen. En "remember"het zit tussen je oren geld voor sigaretten maar ook voor joints

Je geeft duidelijk aan te willen stoppen, in dat geval zou ik zeker niet kiezen om te minderen. Ik spreek uit ervaring dat er een moment komt dat die ene joint in het weekend er geleidelijk meer worden. Stoppen met slechte gewoonten als blowen en roken kun je het beste radicaal doen. Ik blow zelf af en toe, maar veel te weinig om hiervan dagelijkse effecten van te ondervinden. In jouw geval zijn er zelfs al effecten merkbaar, dit is echt een teken dat drie joints per dag teveel is. Het zal niet makkelijk zijn want je krijgt zeker in meer of mindere mate last van ontwenningsverschijnselen; onrust/trillen, zweten/hitteaanvallen, verminderde eetlust. Maar dit staat niet in verhouding met de gezondheidsrisico's die je nu neemt (zie link). De ervaring van mensen die gestopt zijn, zijn erg positief. Ze krijgen hun heldere blik terug, geheugen en concentratie worden beter, je beleeft emoties op een andere manier. De intensiteit daarvan wordt zelfs door velen omschreven als een gevoel van 'high' zijn. Vraag eventueel hulp, deze is er namelijk wanneer je denkt dat het lastig wordt om het alleen te kunnen. Hoe dan ook, ik raad je echt aan helemaal te stoppen. Succes en sterkte waar nodig. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/verslaving/14305-probleem-of-stoornis-verslaafd-aan-cannabis.html

Bronnen:
http://www.drugsinfo.nl/default19003.html

Dit is best moeilijk.. Ondanks eerdere antwoorden hier is het best iets anders dan stoppen met roken. Natuurlijk is er een gedeelte doorzettingsvermogen voor nodig wat je bij stoppen met roken ook nodig hebt, maar bij blowen kan het soms zo zijn dat je dat 'relaxte gevoel' nodig gaat krijgen, en alleen nog maar relaxed kan zijn wanneer je blowt. Ik zou je adviseren om wat hulp te zoeken op een forum ofzo, het is altijd goed om met anderen te kunnen bespreken wat er goed en minder goed gaat, en vooral ook om 'afspraken met jezelf' op schrift te zetten. Kortom, kijk waar bij jou de problemen liggen, en maak met jezelf afspraken om die problemen te voorkomen. Is de conclusie minderen, spreek dan goed met jezelf af wanneer je wel mag blowen, en is de conclusie stoppen, probeer dan zeker op het begin 'risicosituaties' te mijden. Op deze site vindt je meer: http://www.watwiljijmetwiet.nl/Informatie/Stoppen,-minderen-.aspx Je kunt je ook hier inschrijven, de begeleiding is vast veel beter maar het kost wel geld: http://www.cannabisondercontrole.nl/

Door alvast te beginnen met niet meer naar de shop te gaan en aanbiedingen af te slaan. Dan ben je al een heel eind. En leren 'nee' te zeggen tegen jezelf. Vraag jezelf af waarom je het doet en of je het echt nodig hebt. Daarnaast: Wil je eindigen als een uitgeknepen rozijn? Want het is ook nog eens heel slecht voor de huid. (Dat geldt trouwens ook voor 'gewoon' roken.

Wat je ook zeker moet horen: Je bent absoluut geen loser ofzo als je hier hulp bij zoekt. Een gewoonte die je in 15 jaar opbouwt is niet makkelijk te stoppen, zeker niet als het gaat om een gewoonte die gaat over het gebruik van verslavende stoffen. Er zijn meerdere instellingen in Nederland die helpen bij afkomen van een (drugs) verslaving. Je hoeft echt geen junk te zijn om daar eens naar toe te bellen. Verder: Erg goed dat je deze beslissing neemt! Jij bent de baas over jouw leven!

Stoppen is en blijft je eigen keuze. Ik zit toevallig in exact het zelfde schuitje, behalve dat ik wiet gebruik tegen pijn. Al met al blijft dit voor mij geen geldig excuus meer om achteruit te gaan in gezondheid op deze wijze. Ik wilde er dus graag vanaf. Ik maakte de keuze en hield mij eraan. Wat moeilijk is? bezig blijven. Je activiteit blowen vervangen door activiteit video kijken.. of wandelen, of knutselen, of pcgamen, of WAT dan ook. als je niks doet met de tijd die je normaliter besteedt aan blowen, blijf je vast zitten in de oude gewoonte, en die dwingt je bijna om toch maar je wietje te roken. als je je eenmaal bewust ben van het feit dat je nou eenmaal ZELF moet kiezen en doen, dan wordt het vaak al gemakkelijker :-) wil je er echt af? dan kun je het ook! succes! ( denk es aan wat dat bespaart! al een nieuwe hobby bedacht? )

Uitademen die rook en gewoon de volgende inademing met rook uitstellen... Zoek uit wat blowen met je doet, zoek het tot op de grond uit, en daarna kijk je of het je waard is, wat het je oplevert en wat het kost... Dan kun je een afweging maken en doen wat je moet doen... Kiezen kan niet, dat weet je, maar weten wat je doet, kan zo maar tot een verandering van gewoontes resulteren...

Je moet het echt willen, anders bedenk je telkens een excuus om er toch een op te steken. Wat mij heeft geholpen met stoppen met roken is het 1. willen en 2. beseffen dat je hersenen je voor de gek houden in moeilijke tijden.

één woord :wilskracht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100