Waarom heb ik al mijn hele leven extreem veel slaap nodig?

't liefst minimaal tien uur per nacht. En ben ik dan ook echt 'comateus', niet wakker te krijgen. Proberen met minder slaap te doen lukte niet, daar werd ik meteen slapeloos van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is er sprake van ademstops? Snurken? Oorzaak mogelijk een SLAAPAPNEUSYNDROOM. Zijn er depressieve klachten en vreetbuien, in de winter erger? --> Oorzaak mogelijk een seizoensgebonden/atypische depressieve stoornis. Is er een andere slaapstoornis/parasomnie? Is er sprake van onderbroken slaap? Vitamine B-deficientie? Mijn advies: bezoek een psychiater en/of slaapcentrum/KNO-arts/Neuroloog om psychische en lichamelijke oorzaken uit te sluiten.

Moet je dan niet nu als de gesmeerde bliksem naar bed? het is al half twee geweest. Welterusten.

Om je slaapritme te veranderen is het allereerst heel belangrijk om bij jezelf na te gaan om je wel echt moe bent. Het kan er ook in gebakken zitten, zo van...ik ben moe en ga slapen, je kan je zelf er ook overheen zetten en zeggen(eist wel discipline) ik ben moe maar ga even sporten, om maar even wat te noemen...verandering in je slaappatroon, als dat niet helpt zoek dan hulp bij een professioneel iemand, misschien een haptonoom of een andere therapeutische behandeling.

wel, ik werk 's nachts en ik ondervind van langsom meer dat ik meer slaap en zelfs nog het meeste overdag, misschien heeft mijn, en waarschijnlijk ook jouw bioritme hier wat in te zien, of heb ik momenteel een vitaminetekort, of mis ik, doordat het nu winter is, ook nog eens de warmte van de zon-(nebank)? dit zal wel terug stabiliseren wanneer de dagen lengen. denk ik toch ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100