Dagelijkse aspirine, nog niet doorgebroken in Europa?

In de USA wordt door veel mensen dagelijks aspirine geslikt. Wetenschappelijk is aangetoond dat bij een leeftijd boven de 50 de kans op hartkwalen en beroerten
afneemt. Is dit hier nog niet doorgedrongen?

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20090319/aspirin_090319?s_name=&no_ads=

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit de krant: Bij mensen die al hartklachten hebben (gehad), helpt een dagelijkse (lage) dosis aspirine nieuwe klachten te voorkomen. Bij mensen die nog geen hartklachten hebben, maar wel een verhoogd risico op hartklachten (hoog cholesterol, hoge bloeddruk, roken, diabetes, etc.), wegen de voordelen van het dagelijkse aspirientje niet op tegen de nadelen daarvan. Dat zijn onder meer een verhoogde kans op maag- of hersenbloedingen. Dit concludeert een internationale groep gezaghebbende onderzoekers in het medisch tijdschrift The Lancet op grond van gegevens van 95.000 personen. Oftewel: 't door jouw aangehaalde onderzoek onderzoek wordt tegengesproken in een nieuw onderzoek.

jawel hoor, doe dit al jaren en bovendien slik s'ochtends een heel arsenaal aan pillen op z'n amerikaans

Ik houd niet zo van allerlei toevoegingen aan mijn normale eetpatroon. Is een gevoelskwestie. Aspirine is inderdaad onschadelijk, dus wat dat betreft zou ik er weinig op tegen hebben - behalve dan die gevoelsmatige afkeer. Als je zoiets overweegt, houd dan wel rekening met eventuele alcoholconsumptie - zelfs aspirine gaat niet goed samen met alcohol. En denk eraan dat je de echte aspirine neemt. Dus niet zomaar een hoofdpijntabletje, wat bij ons ook vaak een aspirientje wordt genoemd. Nee, alleen het pure acetylsalicylzuur, zonder toevoegingen. Of salicylzuur, dat vaker in de natuur voorkomt dan acetylsalicylzuur, maar dat een paar bijwerkingen heeft.

Elke dag een wijntje is ook al zo goed. Zou je niet beter een aspirine kunnen innemen met een glas wijn, elke dag? Even serieus. Asprine zorgt ervoor dat er minder klontjes (stolsels) in het bloed kunnen ontstaan. Bij mensen die een hartinfact kunnen krijgen door verhoogde kans op verstoppingen in de vaten kan het helpen. Maar aspirine is slecht voor de maag en kan bloedingen verzoorzaken. En juist doordat het bloedverdunnend werkt is dit niet wat je wilt. Je moet hier dus niet mee experimenteren als een arts het niet voorschrijft.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Acetylsalicylzuur

De meeste mensen slikken liever geen pillen. Ook aan het ''wondermiddel'' aspirine zitten bijwerkingen: Uit meesterbrein.com -> zie bron Aspirine heeft ook een paar minder goede werkingen op het lichaam. Zo is het erg slecht is voor de maag. Er kunnen maagklachten ontstaan bij gebruik of zelfs maagbloedingen. Bij hoge doseringen kan ook oorsuizen of doofheid ontstaan. Het is ook bewezen dat aspirine de testosteron aanmaak tijdelijk vermindert, maar dit heeft geen blijvende schade.

Bronnen:
http://www.meesterbrein.com/view.php/aspir...

Ik heb er wel over gehoord, maar ik leef gezond, dus ik vermoed geen hartkwalen of beroertes als ik ouder word. Een enkele keer neem ik een ibuprofen bij kiespijn. verder niks.

Vijf jaar geleden: vanwege klachten allerlei darmonderzoeken gehad maar er werd niets bijzonders(poliepen e.d.) gevonden. Echter bleek de darmwand geïrriteerd te zijn. Werd mij de vraag gesteld:"Slikt u soms regelmatig aspirine? Ja. Waarom? Ja in Amerika beweren ze blablabla. Sindsdien heeft Bayer niets meer aan mij verdiend.

Nee is nog niet doorgedrongen... Er is zelfs een cocktail van 5 stoffen, die dagelijks geslikt bewezen heeft het leven met gemiddeld 5 jaar te verlengen... En ook dat is nog niet doorgedrongen in de winkels in Nederland... Maar ik wist het wel van die aspirine... En ook van die cocktail van 5 (huis)middeltjes, waarvan aspirine er één is...

Die wetenschap is hier wel doorgedrongen maar de Amerikaanse gekte om overal pillen tegen te slikken gelukkig nog niet bij iedereen. Medicijnen zijn in het algemeen bedoeld voor een kwaal en die moet je niet als preventie gaan slikken. Er worden in het Westen heel wat mensen ziek van overbodig medicijn gebruik.

ja, zo zijn er wel meer dingen; 1xper dag aspirine, 1xper 2 dagen een wijntje, 1xper week een biertje, 1xper week een neut, 1xper week broccoli, 1 glas melk per dag, 1,5-2 liter water per dag.......enz.enz. Als je wil hoef je nooit meer na te denken en kan je een schema voor je verdere leven optekenen....... maar of het allemaal waar is vraag ik me af.

Op advies van haar huisarts neemt mijn schoonmoeder dagelijks 1-2 paracetamol. Hier zit niet de stof aspirine in, maar blijkbaar werkt dat ook.

Nooit doen! Het is altijd verkeerd om van een bijwerking een hoofdwerking te maken.Direct zal in deze hoeveelheid aspirine geen schade geven,indirect wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100