Krimpt je maag als je voor langere tijd (1maand) minder eet dan je gewend bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had willen schrijven JA maar waarschijnlijk krimpt je maag niet echt maar wordt je gevoeliger voor het oprekken als je eet dus voelt het sneller aan als genoeg. Ik geloof wel in die maand. Dat is ook precies de tijd die het bij mij altijd kost. Als ik minder probeer te eten gebeurt er de eerste maand HELEMAAL niks, en net als ik dan wanhopig wordt (werd, ondertussen weet ik een beetje hoe het werkt) begin ik een beetje af te vallen en kost het minder eten ook minder moeite omdat ik veel minder behoefte heb aan zoetigheid en veel eten. Dus, of hij krimpt weet ik niet maar je voelt wel een effect aan je maag na 1 maand minder eten

je maag past zich aan als je minder eet... als je veel eet spant de maag zich enorm uit, het volle gevoel, als je minder eet past je maag zich aan..krimpen kan niet..

Nee, helaas niet. Een maand is ook te kort hiervoor. Je maag kan niet veel kleiner worden, alleen maar groter. Dat komt omdat er geen grote spieren om onze maag zitten die je zou kunnen trainen. Alleen met een maagverkleiningsoperatie kan je een maag kleiner maken, zodat iemand sneller vol zit. Als je langere tijd minder eet, dan raak je wel gewend aan het eetpatroon en zul je op den duur ook minder blijven eten. Dat komt omdat de maagvulling lang niet het enige is waarom je trek/honger krijgt. Er zijn ook psychische factoren en de glucosespiegel (hoeveelheid glucose in het bloed) betrokken. Toegevoegd na 1 minuut: NB. een maagverkleining of maagbandoperatie is gecompliceerd en niet zonder risico's.

Bronnen:
http://www.bethesda.nl/nl/hoofdmenu/patien...

Nauwelijks. Maar het seintje naar je hersenen 'je zit vol!' komt eerder. Dus je voelt je eerder verzadigd. (Briljante onderzoekers hebben ook ontdekt dat mensen met obesitas dit seintje niet/nauwelijks/veel te laat krijgen - dat wisten we nog niet ;p)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100