Wat is dit voor een beestje ongedierte in mijn schouder

Heb sinds vier maanden overlast van allerlie beestjes in huis. Ook lijkt het alsof er vliegjes uit mijn huid komen, heel soms. Wordt wel gesneden in mijn vingers, door miniscule beestjes en zoek me een ongeluk. De huisarts en specialist hebben ook geen idee. Eerst moest ik bij de foto aan een teek ofzo denken, maarik twijfel, gezien de vorm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onschuldige onderhuidse zwelling die geïnfecteerd kan raken Een folliculaire cyste is een glad knobbeltje dat onder de huid ontstaat wanneer een haarzakje verstopt raakt. De zwelling bestaat uit een zakje, gevuld met dode huidcellen en talg, de vettige afscheiding van de talgkliertjes die in de haarzakjes uitstroomt. Sommige cysten hebben in het midden een donkere porie. Folliculaire cysten komen vooral voor op de hoofdhuid, het gezicht, de romp en de geslachtsdelen, maar kunnen ook op andere lichaamsdelen ontstaan. Hoewel ze onschuldig zijn, kunnen de cysten groot en lelijk worden. Een atheroomcyste die met bacteriën is geïnfecteerd, kan ontstoken raken en pijnlijk worden, en na enige tijd openbarsten. De behandeling Zo lang een folliculaire cyste geen last veroorzaakt, hoeft er niets aan te worden gedaan. Als de cyste groot of pijnlijk wordt, kan hij onder plaatselijke verdoving chirurgisch worden weggehaald. Meestal zal men de cyste in zijn geheel verwijderen, omdat de zwelling kan terugkeren als het zakje niet volledig wordt weggenomen. Een incisie die de pus laat afvloeien, geeft verlichting. Toegevoegd na 18 minuten: Misschien kan het ook botvlieg zijn dat is een soort paardevlieg waarvan de larven leven in levende zoogdieren (parasieten) Er is een soort die daarvoor mensen gebruikt. Bronnen: worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Human_bot_fly

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Hum...

Ik zit aan de hooimijt te denken. Ik heb een foto gevonden, maar zal nog even zoeken naar eentje die van dichterbij is genomen. http://www.huidinfo.nl/hooimijt.html Toegevoegd na 13 minuten: Sorry, 'k heb geen andere foto kunnen vinden.

Ik dacht gelijk aan schurft, maar dat zou een huisarts zeker moeten kunnen vaststellen.

Misschien heb je wandluis of bedwants /wandluis http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/58101-bloedzuigende-bedwants-en-ander-ongedierte-in-je-huis.html http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-en-ongedierte/60898-bedwantsen-wandluis-symptomen-bestrijden-en-voorkomen.html

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...
http://www.plaagdierpreventie.nl/images/pl...

Dat dingetje op de foto doet me het meeste aan een waterwratje denken. Wordt veroorzaakt door een virus en is een tamelijk onschuldige aandoening. Kleine vliegjes die in de huid snijden, er een minuscuul hapje uit nemen, zijn knutjes maar die komen niet zozeer binnenshuis maar in de vrije natuur voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100