Hoe kun je herinneringen die je kwijt bent weer terug halen?

Ik kan me niet veel van vroeger herinneren en ik vraag me af hoe ik deze "terug"zou kunnen krijgen. Maar ook waardoor dit zou kunnen komen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een meditatie retreat waar je Vipassana beoefent. Dit houd, erg kort gezegd, in dat je 10 dagen lang niet praat, weinig eet, en veertien uur per dag mediteert. Als je zoveel mediteert en zeer weinig externe invloeden hebt dan wordt je geest steeds leger en leger. Je hoofd begint aan een grote schoonmaak, en komt uiteraard heel erg veel (lang vergeten) dingen uit het verleden tegen. Ik heb het 1 keer gedaan en zag dingen die ik compleet vergeten was haarscherp voor me (we hebben het hier over de peuter/kleutertijd), en tot in de kleinste details). Dit proces begint gemiddeld na een dag of vijf. Erg indrukwekkend, en toen we er achteraf met zijn allen over praatten kwam ik erachter dat ik niet de enige was waarbij dit gebeurde. Uiteraard beoefen je Vipassana niet met de bedoeling om eens lekker door die ouwe, vergeten herinneringen heen te graaien. Het is echter wel een leuke bijkomstigheid! Deze cursus is op donatie gebaseerd, en wereldwijd. Als je interesse hebt, check de website onder de bijgevoegde bron.

Bronnen:
www.dhamma.org

Veel in oude fotoalbums met foto`s uit je verleden kijken. Of een hypnose sessie proberen.

zoek eens mensen op die je kent van heel vroeger. en praat met hun over vroeger, misschien heb je nog fam die dingen weten. oude foto`s misschien.

Dat kan met hypnose. Al is dat wel discutabel. Er kan nooit objectief gemeten worden of de herinneringen wel echt zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypnose#Toepa...

via schoolbank ontmoet je weer oude klasgenoten die je misschien kunnen helpen

Je laatste zin: "hoe het komt dat je die herinneringen kwijt bent". Dat kan alleen maar zijn, omdat je die dingen niet belangrijk vindt. Als dat wel zo zou zijn, zou je er vaker aan terug denken, (en over dromen), en zou je je veel meer kunnen herinneren. Als je per se allerlei gebeurtenissen wilt terughalen, dan zou je eens een plattegrond moeten maken van de buurt waar je woonde. Aangeven waar je school was, waar je huis, waar je speelde, en waar je vriendjes woonden. Probeer op dat kaartje aan te geven, wat de namen van de straten waren, en waar die vriendjes woonden. Als je daar een tijdje mee bezig bent, is het bijna zeker dat je je steeds meer gaat herinneren. Hoe meer je noteert op dat plattegrondje, hoe meer er boven komt. Je kunt ook Streetview van Google Maps gebruiken. Natuurlijk zal er best veel veranderd zijn, maar alleen al het feit, dat het je opvalt dat er iets is veranderd, brengt je weer op nieuwe herinneringen. Ik durf bijna te garanderen, dat je plattegrondje al gauw te klein wordt, om alle aantekeningen op te maken. Want van het een komt het ander. Succes! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100