Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

vraag over dwerggroei en geslachtgrootte

Naar aanleiding van het programma The Voice waarin VanVelzen in de jury zit vroeg ik me dit af... Mensen die dwerggroei hebben, hebben die automatisch ook een kleiner geslachtsdeel?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
51.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ha, die Jessiec;

Niet in alle 'gevallen'. Er is een vorm van dwerggroei waarbij de persoon opvallend korte armen en benen heeft, maar waarbij hoofd en romp (en naar valt aan te nemen ook het geslacht) wel van normale grootte zijn. Bij de andere vorm is men wel heel klein, maar verder geheel in proportie, daarbij zal het geslacht dus bij de rest passen en waarschijnlijk ook een stuk kleiner zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

waarschijnlijk zal dat wel zo zijn omdat ze juist dwerggroei hebben zijn de ledematen kleiner vanwege die aandoening dus zal de rest niet normaal groeien maar soms kan dat wel zo zijn
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Jouw verband tussen dwerggroei en Van Velzen is al niet correct.
Dwerg is een term voor een mens met dwerggroei. Doorgaans wordt daarmee iedereen bedoeld die als volwassene een hoogte van minder dan 1,45 meter heeft.
Van Velzen is 1,50 mtr.

----------------

Primordiale dwerggroei (PD) is een echt heel zeldzame vorm van dwerggroei die wordt gekenmerkt door een kleine gestalte met overigens de juiste verhoudingen van ledematen in vergelijking met de rest van het lichaam.
Dus alles is kleiner.

Achondroplasten komen vaker voor.
Dat is erfelijk. De vorming van kraakbeen in de lange pijpbeenderen gestoord is, waardoor zich geen normale groeischijf ontwikkelt.
Normale rompgrootte - en alles wat daar bij hoort,
maar met zeer korte en gedrongen ledematen. De bereikte lichaamslengte is gemiddeld ongeveer 1 m 20.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Lijkt mij dat het geslachtsdeel bij hun lijf past, want stel je voor je hebt een dwergenpaartje en hij heeft een grote, auwwwwwwwwwtsssss, snap je me?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ook dat verschilt per persoon ! want jongens come on hoe veel lange jongens hebben er geen kleine piemel! XD het heeft geen invloed bij dwerg groei

Toegevoegd na 2 minuten:
Alleen idd wat er al werd gezegd over PD dan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding