In welke houding kun je het best ejaculeren?

Hiermee bedoel ik staand (in de douche, voor toilet etc.), zittend (voor PC bijv.) of liggend (op bed, bank etc.)? Is er een van de 3 houdingen waarbij er meer sperma uit de penis komt (ivm zwaartekracht ofzo) of lijkt dit altijd maar zo en komt er wel altijd dezelfde hoeveelheid sperma uit de penis?

Als je door omstandigheden een paar weken niet hebt geëjaculeerd, spaart het sperma zich dan op en komt er dan meer uit of is dat ook weer alleen zo dat dat lijkt? Laatst 3 weken op vakantie geweest en niet geëjaculeerd en had het idee dat er daarna meer uit kwam. Is dat bedrog of kan dat wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De houding is van nul en generlei invloed op de hoeveelheid , al ga je op je kop staan ; wellicht dat er wat verschil kan zitten in de snelheid van het ejaculaat, maar verwacht daar ook geen wonderen van. Ook de hoeveelheid vermeerdert niet als je uitstelt ; wellicht wel de hoeveelheid zaadcellen, maar die maken maar een miniem onderdeel uit van het gehele ejaculaat, da vooral bestaat uit prostaatvloeistof die op het moment zelf geproduceerd wordt. De hoeveelheid daarvan verschilt van man tot man, (en kan ook per keer een beetje verschillen) en is gewoon aangeboren / genetisch bepaald. Tenslotte is de hoeveelheid sperma geen maatstaf voor de mate van vruchtbaarheid, mannelijkheid, viriliteit of wat dan ook. Hooguit geeft het een grotere bende. Toegevoegd na 2 minuten: Het enige wat nog enige invloed kan hebben op de hoeveelheid, is het zo lang mogelijk uitstellen van de ejaculatie. Tijdens 'de daad" wordt namelijk de prostaatvloeistof aangemaakt die uiteindelijk voor de zaadlozing gebruikt wordt, en hoe langer dat duurt, hoe meer dat kan zijn. Maar denk daarbij niet in deciliters, uiteraard.

De houding zal van weinig invloed zijn op de hoeveelheid ejaculaat. Het ejaculaat wordt door spieren in de urethra met peristaltische beweging naar buiten gebracht. De hoeveelheid sperma en spermacellen is van vele factoren afhankelijk. Hoe opgewonden je bent, de tijd tussen de laatste ejaculatie en nu en de tijd dat je geen seks hebt gehad met je partner hebt gehad zijn van invloed.

Bronnen:
Sperm Wars - Robin Baker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100