Hoe ontspan ik mijn bekkenbodemspieren?

Ik heb een ontzettend vervelend probleem en schaam me hoer best voor.

Ik heb al twee jaar lang een vriend en dus ook seks met hem.
Maar vanaf het begin deed het ontzettend veel pijn, helaas is die pijn niet verdwenen wat ik wel verwacht had.
Ik heb het er vaak met hem over en we hebben al van alles geprobeerd (glijmiddel, andere standjes, met condoom, zonder condoom).
Doordat het elke keer zo'n pijn doet, heb ik natuurlijk ook veel minder zin in seks. Dit vind mijn vriend natuurlijk ook vervelend!
Ik denk zelf dat de pijn komt door dat ik mijn bekkenbodemspieren niet ontspan, ik heb er veel over gelezen en geoefend maar niks lijkt tot nu toe te werken! Heeft iemand tips hoe ik mijn bekkenbodemspieren zou kunnen ontspannen of een andere tip tegen de pijn?

Toegevoegd na 32 seconden:
Hoer moet natuurlijk hier zijn!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat zijn de oorzaken van pijn bij vrijen? Lees hier eens over de verschillende mogelijkheden: http://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/pijn-bij-vrijen-een-veelvoorkomende-klacht#.U_fZmU0cTGg Onvoldoende vochtig, of Vaginale infecties, of Onbewust aanspannen van bekkenbodemspieren. ...Klik dan verder naar het artikel Goede Bekkenbodem helpt tegen pijn bij vrijen. Dat vertelt over een te slappe bekkenbodem en over een te gespannen bekkenbodem. Je zult bij jezelf moeten nagaan wat er bij jou aan de hand is, en dan de suggesties uit dat artikel opvolgen. Voor een goede behandeling van de klachten is het soms nodig om aanvullend onderzoek te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een urodynamisch onderzoek om te kijken hoe de blaas werkt of een ontlastings- en bekkenbodemfoto om de functie van de bekkenbodem in kaart te brengen. Nog een citaat: Een gespecialiseerde bekkentherapeut is in veel gevallen de aangewezen persoon om samen met u oplossingen te vinden. http://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/goede-bekkenbodem-helpt-tegen-pijn-bij-vrijen#.U_fawU0cTGg

Probeer allereerst die schaamte los te laten: je bent heus niet de enige. Seksuele klachten zijn heel vervelend omdat het vaak een grote invloed heeft op je relatie, gevoel van welbevinden en soms zelfs je gevoel van eigenwaarde. Een serieuze klacht dus, die door artsen en andere hulpverleners ook als zodanig benaderd zal worden. Bewust ontspannen van bepaalde spieren is vaak moeilijker dan bewust aanspannen. Je kunt er zelf wat mee proberen te oefenen, maar vaak is het beter om de hulp van een gespecialiseerde bekkenbodemtherapeut in te roepen. Wat je zelf kunt proberen, is allereerst proberen je bekkenbodem heel goed aan te spannen (alsof je je plas ophoudt) en daarna bewust los te laten. Ga ergens rustig zitten of liggen waar je niet gestoord kunt worden en concentreer je op het gevoel van spanning op je spieren, de ontspanning die daar op volgt en hoe verschillend dat voelt. Registreer dat gevoel en probeer of je nog meer kunt ontspannen. Concentreer je vervolgens weer op hoe dat aanvoelt. Als je niet zeker weet of je wel echt ontspant, kun je dezelfde oefening proberen terwijl je het topje van je vinger in je vagina brengt. Je voelt dan de spierspanning ook rondom je vinger, zodat je een extra controle hebt. Als je merkt dat je het niet goed kunt voelen aan je spieren zelf (dus zonder hulp van je vinger), probeer dan te ontspannen met je vinger in je vagina en probeer dan heel bewust te registreren hoe je bekkenbodem aanvoelt als je hem ontspant. Probeer daarna of je datzelfde gevoel kunt oproepen zónder de hulp van je vinger. Als dat niet (voldoende) werkt, of als je niet goed weet waar te beginnen, zoek dan verdere hulp. Als het probleem echt de spierspanning van je bekkenbodem is, kan een gespecialiseerde fysiotherapeut je hier heel goed bij helpen. Veel bekkenbodemtherapeuten werken met biofeedback. Je gebruikt dan een vaginale probe die precies je spierspanning registreert en dat zie je terug op een scherm. Daarmee krijg je hele directe feedback over je spierspanning, vaak een erg effectieve methode om daar ook meer controle over te krijgen. Tenslotte is het nog wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat er ook een andere oorzaak zou kunnen zijn voor de pijn die je ervaart tijdens de seks. Mede daarom is het verstandig eerst een bezoek aan je huisarts te brengen en niet rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan. De huisarts kan de spierspanning controleren en eventueel al wat andere voor de hand liggende oorzaken uitsluiten.

het klinkt alsof je lijdt aan vaginisme. Probeer hiervan de oorzaak te achterhalen, soms is dat bijvoorbeeld omdat je (een) nare ervaring hebt gehad in het verleden met seks of de aanraking van je geslachtsdelen. In dat geval moet je hierbij hulp hebben. Als er geen psychische oorzaak is, probeer dan alleen de klachten (dus het teveel aanspannen van je spieren) te verhelpen. Een bekkenbodemfysiotherapeut kan je hierbij helpen. Probeer zoveel mogelijk oefeningen te doen, ook in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op je werk, zodat je je ervan bewust wordt hoe je deze spieren kunt aan- en ontspannen.

Ik had en heb het zelfde ik heb in een ziekenhuis vlak bij Den Haag botox injecties gehad in de bekkenspieren de klachten zijn toen veel minder geworden. Maar nu zoveel jaar verder moet ik er wel heen na een zware verhuizing is mijn rug en bekken overbelast geraakt. Het sint-antoniusziekenhuis vlak bij Den Haag geeft deze injecties zodat de spanning minder wordt ik zou het zeker doen. Ik ga er ook weer heen want mijn sexleven lijd er onder.Groeten van Zeemeermin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100