Wat doet de seksualisering van de maatschappij met onze intimiteit?

Seks en erotiek zijn overal in onze maatschappij; wat doet het met hoe wij seks zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook al wordt je overvoerd, je blijft toch hongerig...;) Toegevoegd na 3 minuten: Seks = dierlijke component erotiek = overtreffende trap

Bronnen:
myself

Ik denk heel veel want vroeger was seks nog vies en deed je dat niet zomaar. Nu is het bijna een trend om het te doen. Er zijn zelfs clubs waar je kan kijken hoe andere het doen of met andere mee te doen. Of dit nou goed of fout is verschild per persoon en hoe hij/zei er tegen aan kijkt.

We gaan er makkelijker mee om, maar dat is de laatste 10 jaar al zo..

Meer seks in onze gedachten, meer overspel, aanrandingen en verkrachtingen. Misschien zelfs meer misbruik van kinderen, door seksualisering van het kind!

Ik ben overtuigd dat de seksualisering de intimiteit verkracht heeft. Ik leg uit : men zal eerder een one night stand hebben dan een lange wandeling met een eerlijk gesprek en een subtiele kennismaking. Intimiteit is iets kostbaars dat onafscheidelijk ZOU verbonden moeten zijn met seksualiteit. Brute seks om de seks is mensonterend en daar is geen kristelijke connotatie aan verbonden. Wat blijft er dan nog over om samen te dromen te ontdekken te koesteren?

Het richt enorm veel schade eraan! Vaak wordt intimiteit gelijk gesteld aan seksualiteit. Maar het betreft hier twee verschillende concepten. Iedereen (vooral mannen) kan seks hebben zonder dat ze daarmee enig waarde aan toe voegen. Integendeel koestert intimiteit het vormen van een band en hecht waarde eraan. Intimiteit is wanneer je jezelf letterlijk en figuurlijk bloot stelt aan je partner. Je deelt momenten van liefde en leed mee, zoals gedachten, meningsuitingen , teleurstellingen, verwachtingen, angsten, mislukingen, promoties, successen, gehaalde mijlpalen enz. met de overtuiging dat de andere persoon je steeds blijft waarderen. Door seksualisering gaan velen vaak meer in de ik-vorm denken. Ik zie het-ik begeer het-ik wil het-ik heb het recht erop. Ze zijn contsant bezig met zichzelf ipv het vormen v/e band met iemand anders. Vaak worden de effekten van seksualisering vertaald naar fantasieen die onmogelijk zijn. Je dient als man, zus en broer uit te zien. Je dient als vrouw deze afmetingen te hebben. Je dient ook zo uit te zien om als mooi verklaart te worden. Het is een ongelooflijke feit dat seksualisering produkten sneller verkoopt. Maar wat je echt hiermee niet kan kopen is...intimiteit.

Seks gaat om het hier en nu van je eigen genot ... Net zoiets als dat je zin hebt in een flesje cola van merk x ... De intimiteit van het samenspel wordt minder, de relatie tussen twee mensen gaat verloren. Het wordt een technische extase, zonder liefde, zonder trouw, zonder waarde. Hier gaan relaties aan stuk, en komen bizarre uitingen naar voren, zoals het elkaar pijn willen doen, en het elkaar willen vernederen.

We zijn zo overvoerd met sex en zogenaamde intimiteit, dat het gevaar bestaat, dat vrouwen en meisjes alleen als een lust artikel worden gezien. Je ziet dit terug bij de jeugd, waarin steeds meer groepsverkrachtingen optreden. Meisjes worden gezien als een gebruiksartikel, en als zodanig ook gebruikt. Dit is het beeld wat de media ons voorspiegelt, en wordt de norm. Dit verklaart ook het aantal echtscheidingen, waarin partners worden afgedankt, en weer nieuwe relaties worden aangegaan. Het kind wordt hier heel vaak de dupe van, in deze gebroken gezinnen. Echte sex en intimiteit gaat voor mij heel veel dieper. Het is het samensmelten van lichamen zowel lichamelijk als geestelijk. Sex is fijn, en je kan er mag er van genieten, maar wel met een open oog voor je partner. Dan kun je je laten onderdompelen in een roes waar je lichamelijk en geestelijk beter uit komt.

We verwarren maar al te vaak intimiteit en liefde met sex. Liefde kan sex tot gevolg hebben maar andersom is dat meestal niet het geval, hoezeer men daar ook op hoopt.

Erotiek is in de realiteit een bodemloze put, een tijdbom. In deze samenleving waar meer dan ooit gestreefd wordt naar perfectie en goede reputaties wordt blijft erotiek slecht. Toch proberen sommige verleiders ons naar deze putten te lokken. Het is een drogbeeld van een paradijs. Als men er in valt voelt men ons diep beschaamd, zie maar naar Tiger Woods of Meg White. Erotiek is een synoniem voor pervers en blijft in de marge van de maatschappij. Het speelt geen rol hoeveel bloot er om ons heen dweept. Op een dag zal er een groot menigte ontstaan die de erotiek aan banden zal leggen en met al haar opgeborrelde woede de erotiek eens en voor altijd stukslaan. Of ze zal exploderen als een tijdbom en zo zichzelf vernietigen! Dit in de naam van de beschaving.

Bronnen:
Eigen denkpiste + zeldzame informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100