Ik en mijn vriendin hebben Herpes Genitalis, wat kunnen we eraan doen?

Laat ik bij het begin beginnen.
Ik en mijn vriendin zijn nu 8 maand samen. Na de eerste tijd veilige sex te hebben gehad besloten we dat zij een SOA test moest ondergaan, omdat ze met al meerdere mensen "onveilige" sex gehad heeft. Ikzelf heb het altijd veilig gedaan, behalve orale sex. Ze kwam schoon uit de test.

Na 4 maanden kreeg ze een heel vervelend gevoel in haar geslachtsdeel en na vele dokters bezoeken bleek het herpes genitalis te zijn.
Na een medicatie en veel pijn van 3 weken was het weer over en we konden weer sex hebben.

Nu is gisteren bij haar voor de 2e keer de herpes uitgebroken. 's Avonds direct naar de huisartsenpost gebeld en medicatie opgehaald. Bij thuiskomst mijn geslachtsdeel ook maar eens goed bekeken, en nu blijkt dat ik ook allemaal hele kleine blaasjes op mijn penis heb zitten. Ik heb er verder geen enkele last van. Maar het vervelende is dat ik bij haar waarschijnlijk de ziekte weer heb aangewakkerd.

Mijn vraag is wat we hier tegen kunnen doen, als bij mij de herpes uitbreekt merk, zie, voel ik hier niets van. Mijn vriendin heeft onlangs een spiraaltje laten plaatsen, dus met condoom vrijen liever ook niet. Hoe kunnen we voorkomen dat ik haar weer besmet en dat het bij haar uitbreekt?

Ik hoop dat het verhaal nog een beetje duidelijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij het nu hebt, zou ik ook die medicijnen gaan slikken anders blijf je haar besmetten en om de zoveel tijd eens kijken of het bij jou nog goed zit. Je wilt liever niet met condoom, maar wil je wel dat je vriendin een soa krijgt dan? Liever met condoom dan een soa, zou ik denken. Ga jij nou ook naar de dokter en laat je onderzoeken en vraag om medicijnen ervoor want ander blijf je haar besmetten.

Herpes genitalis is een onschuldige maar lastige aandoening. U houdt het herpes-virus levenslang, zelfs als u antivirale middelen heeft gebruikt. De blaasjes kunnen terugkomen en ook als er geen blaasjes zijn, bent u mogelijk besmettelijk voor anderen. Gebruik daarom een condoom, al geeft dat geen volledige bescherming. Bij zichtbare blaasjes wordt seksueel contact afgeraden. Wanneer uw vaste partner zelf al besmet is, hoeft u geen condoom te gebruiken.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

vrij veilig, vrij safe ! gebruik een condoom ! simpel… als je zo niet verstandig (ik druk mij voorzichtig uit) bent dat je zonder condoom wilt vrijen, vraag je er bijna om…! 1) neem medicijnen 2) gebruik een condoom 3) indien nodig, ga naar de huisarts 4) blijf een condoom gebruiken om veilig te zijn 5) doe niet dom: een keertje zonder is niet erg…!?

Hmm, het klinkt mij als een onschuldige schimmelinfectie. Ik herken het verhaal, pijn in de vagina, blaasjes op jouw penis. Dat hadden wij ook toen ik een schimmelinfectie had. Ik heb ovules met miconazol gehad en daarna was het over, ook mijn vriend heeft een creme gekregen waarna het over is gegaan. Elke keer wanneer ik een schimmelinfectie heb, wanneer ik dat nog niet echt door heb, krijgt mijn vriend ook last. Natuurlijk kan ik niet van zon afstand bepalen wat het is, daarnaast ben ik geen huisarts en gebruik ik enkel mijn eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100