kan je ontmaagd worden door een dildo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt af van de definitie die jij aan dat werkwoord geeft. De oorspronkelijke betekenis is: een maagd van haar eer beroven. Dat kan alleen een ander persoon doen. Een dildo is een voorwerp, wat over het algemeen door de handelende persoon zélf gebruikt wordt. Doet een ander die handeling dat zou je het wel als ontmaagding kunnen beschouwen.

Met ontmaagding wordt (heel letterlijk genomen) ook wel bedoeld: het scheuren van het maagdenvlies. Aangezien een dildo meestal wel de afmetingen van een penis heeft (niet voor niks natuurlijk) zal dit waarschijnlijk wel gebeuren bij het inbrengen. Dus ja als je het zo ziet.

Er valt over te twisten maar ik geef er de voorkeur aan om het niet als ontmaagding te zien. Ontmaagding vind plaats door geslachtsgemeenschap. In ruimere zin van maagdelijkheid echter kan het maagdenvlies wel worden gebroken door een dildo. De oorspronkelijke ongereptheid (maagdelijkheid) van de vrouwelijke integriteit heeft hierbij wél een inbreuk gehad. Maar de vrijwillige indringing in de vagina is ook op andere manieren mogelijk (bijv. tampons) dus lijkt me de indringing alleen (zonder of met gebroken maagdenvlies) op zich geen doorslaggevend criterium. Je wordt ook niet ontmaagd door het breken van het maagdenvlies alleen. Tevens kan die dildo ook nog op andere plaatsen de vrouwelijke integriteit initiëren. Maar ook dat lijkt me geen ontmaagding. Zo wordt bij mannen ook wel een engere en ruimere definitie van maagd gehanteerd. Een eng criterium is in dat geval dat hij nog nooit is klaargekomen. Maar een ruimer criterium is dat hij nooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Dit laatste wordt vermoedelijk vaker gehanteerd. Toegevoegd na 3 uur: Hoewel ik er op zich niet op tegen ben, vind ik de inkleding van het begrip maagd bij de andere antwoorden wel raar gaan klinken. Je kunt dan ontmaagd zijn door afgetrokken te zijn geweest of gebeft (seksuele ervaring met betrekking tot de geslachtsorganen). Maar die ontvreemding om de geslachtsdaad als bijzonder en gescheiden te zien van andere seksuele daden zie je ook terug in de ontwikkeling van de term 'verkrachting' in het wetboek van strafrecht art. 242. Vóór de jaren '90 werd die term gedefinieerd als een 'vleselijke gemeenschap'. Onder vleselijke gemeenschap moest worden verstaan het brengen van het mannelijke geslachtsorgaan in het vrouwelijke geslachtsorgaan. De huidige verkrachting ex art. 242 Wetboek v. Strafrecht verstaat er onder een 'seksueel binnendringen'. Bij dit seksueel binnendringen (seksuele penetratie) gaat het niet alleen om het gedwongen ondergaan van een geslachtsgemeenschap. Een verkrachting kan ook het ongewenst binnendringen zijn in anus of mond. De penetratie hoeft niet per se met de penis te worden uitgevoerd: binnendringen met vingers, voorwerpen of tong (tongzoenen) kan verkrachting opleveren. Voor de volledigheid wil ik nog wel meedelen dat voor de voltrekking van een (RKK) kerkelijk huwelijk deze pas helemaal is voltrokken als er een geslachtelijke gemeenschap is geweest. Alleen hier vindt je dus nog de onderscheiden betekenis van geslachtelijke daad, naast de feitelijke ervaring dus.

Nee met een dildo kun je niet ontmaagd worden: Een maagd is een persoon die nog nooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Dit is wat het woordenboek ons verteld. De realiteit moet echter een beetje genuanceerd worden. Immers, als alleen een geslachtsgemeenschap telt als ontmaagding, kunnen holebi’s dan ontmaagd worden? Of als jou eerste seksuele ervaring orale seks was, ben je dan ook niet ontmaagd? Het is dus beter te spreken van een ontmaagding bij het opdoen van de eerste seksuele ervaring met betrekking tot de geslachtsorganen. Vele jongeren denken onterecht dat de ontmaagding inhoudt dat je voor het eerst gepenetreerd wordt. Dit is niet waar. Anders krijg je rare constructies zoals jezelf ontmaagden (door bvb. te vingeren) of ontmaagd worden door een tampon. Dit is natuurlijk belachelijk. Je kan alleen ontmaagd worden door een ander persoon bij seksueel contact.

Bronnen:
http://www.jeugdenseksualiteit.be/m_jonger...

In het woordenboek staat het volgende: ontmaagding: verscheuring van het hymen, zowel door coïtus als door vaginaal onderzoek. Hier gaat het dus puur om het scheuren van het maagdenvlies. Maar in het algemeen bedoelen wij er toch mee dat men voor de allereerste keer geslachtsgemeenschap heeft gehad waarbij dientengevolge het maagdenvlies is gescheurd. Toegevoegd na 3 minuten: Je zou vanuit die visie dus niet ontmaagd kunnen worden door een dildo, of een groot uitgevallen tampon... Ook al scheurt het maagdenvlies daarbij. In andere culturen kan het tegenovergesteld zijn, dat je wel degelijk als ontmaagd gezien wordt, ook al is het maagdenvlies alleen maar weg door een dildo of tampon.

Nee dit kan alleen op natuurlijke manier en dat is sex, penetratie van penis in vagina.

Evilmini; Vingeren is geen ontmaagding, aangezien het penetratie (van penis/dildo of iets dergelijks) betreft in de vagina. Bij vingeren zit je op een hele andere plek van de vagina Als we het althans hebben over het 'klassieke' vingeren Ik zie het gebruik van een dildo niet als seks en dus niet als ontmaagding, meer als (zelf)bevrediging zonder daadwerkelijke seks

Ik denk, dat je lichamelijk, dus technisch gesproken wel ontmaagd kunt worden door een dildo, maar geestelijk emotioneel gesproken is voor mij ontmaagden gewoon de eerste keer vrijen ( penetratie van een echte penis) met een partner de enigste echte ontmaagding.

Ja dat kan. Ook al wordt er vaak gesteld dat het ontmaagden enkel als ontmaagden wordt gezien wanneer je door een man van vlees en bloed wordt ontmaagd. Toch zal bij de controle van het maagdenvlies (zoals in bepaalde culturen ivm uithuwelijking wordt gedaan)gesproken worden van een ontmaagding als wordt vast gesteld dat het maagdenvlies gebroken is. Enkel als het breken van het maagdenvlies recent heeft plaats gevonden kan men aantonen of het ontmaagden via contact met een man dan wel via andere weg is veroorzaakt. Ingeval men expliciet kan aanwijzen dat er geen menselijk contact is geweest zal men in bepaalde culturen afstappen van de term ontmaagding. Indien je dit echter niet kan aantonen dan mag de vrouw tot in den treure beweren dat geen man haar heeft aangeraakt, in de praktijk is het maagdenvlies gebroken en is de vrouw strikt gezien geen maagd meer en dus ontmaagd. Dus Ja je kan net zo goed door en dildo, een vinger als eender welk ander lichaamsdeel of voorwerp ontmaagd worden. Er zijn zelfs vrouwen die door een lange neus of een tampon ontmaagd werden. Liefs en Big Smile van me

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100